Мобилизация за вота се наблюдава сред българските изселници в Турция.

...
Мобилизация за вота се наблюдава сред българските изселници в Турция.
Коментари Харесай

Има ли мобилизация сред българските изселници?

Мобилизация за вота се следи измежду българските изселници в Турция. Секциите за гласоподаване са 124, на фона на 112 през юли и на едвам 35 през април.

Чорлу е турският град с най-голяма централизация на български жители. 30 000 от 250 000 население. Липсата на Коронавирус ограничения в Турция като се изключи наложителните маски, изборите „ 2 в 1 “ и огромният брой секции, са фактори, които допускат по-висока интензивност на изборите тази неделя.

Всички огромни издания в Турция също пишат за нашите избори и приканват двойните жители да гласоподават. Очаква се да има и избирателен туризъм.

Зейнеб Кемал е родена в Хасково, само че живее в Чорлу от 25 години. Споделя, че усеща огромна готовност за гласоподаване в неделя. Някои ще гласоподават тук, други ще пътуват до България.

„ Там желая да гласоподавам, в Хасково съм в неделя. Ще има и рейсове, които са безвъзмездни има и с персонални коли. Ние си отиваме с нашата кола. “, споделя Зейнеб.

Ще пътува за България, тъй като я смята за своя татковина:

„ Защото България си е нашата татковина, да си забележим роднините, хем да гласуваме. По принцип всяка година хората пътуват гратис с рейсовете. Гласуват в България, които желаят. “

Кой ги заплаща ?

Мисля, че партиите. Не съм сигурна, аз с моите си пари отивам.

Според собственичката на кафене в Чорлу Невал Дурмаз в неделя ще гласоподават повече хора, в сравнение с през април и юли, тъй като в Турция към този момент няма съществени коронавирус ограничавания.

„ Само маската ще бъде наложителна, други ограничения ние към този момент нямаме, отпаднали са всички ограничения, тъй като имунизацията към този момент е на доста огромен % - 70% от популацията е имунизирано “, споделя Невал Дурмаз.

За гласуващите български жители в Чорлу в неделя ще има 17 секции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР