Мобилен ваксинационен пункт на БЧК за поставяне на безплатни ваксини

...
Мобилен ваксинационен пункт на БЧК за поставяне на безплатни ваксини
Коментари Харесай

Мобилен ваксинационен пункт на БЧК за ваксини срещу ковид ще работи в Мездра

Мобилен имунизационен пункт на БЧК за слагане на безвъзмездни ваксини против Covid-19 ще работи вгр. Мездра.

На 20 януари 2023 година (петък), на 10 февруари 2023 година (петък) и на 24 февруари 2023 година (петък) в гр. Мездра ще бъде позициониран Мобилен имунизационен пункт на Български Червен кръст (БЧК).

Кемперът ще бъде ситуиран на паркинга пред постройката на Община Мездра.

Мобилният имунизационен пункт е оборудван съгласно условията за краткотрайни имунизационни пунктове и включва екип от доктор и здравна сестра.

Всеки, който желае да си сложи ваксина против Covid-19, може да го направи изцяло гратис сред 10:00 и 15:00 часа в посочените дни против показване на документ за идентичност (лична карта). Сертификатът, удостоверяващ имунизацията, се издава на момента.

Ваксинационният пункт разполага и с ваксини за деца, като от БЧК припомнят, че слагането на ваксини на малолетни лица става единствено в наличието на родител.

Желаещите могат да посетят пункта на място или да се запишат авансово на тел. 0885 114 607.

Мобилните имунизационни пунктове са част от самодейността на БЧК „ Ти решаваш “ по Програма „ Дейности в отговор на Covid-19 в България ”, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Целта на тази самодейност е да бъде предоставена опция на жителите да получат на място достоверна информация по отношение на разпространяването на Covid-19, развиването на вируса и вероятните постковид признаци, с цел да вземат осведомено решение дали да си слагат ваксина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР