Мнозинството в парламента прие на първо четене специалния закон за

...
Мнозинството в парламента прие на първо четене специалния закон за
Коментари Харесай

Управляващите се отказват от наказанията за медици

Мнозинството в Народното събрание одобри на първо четене специфичния закон за изключителното състояние, който беше импортиран в понеделник от ГЕРБ и бе създаден от правосъдното министерство. И ръководещи, и съпротива обаче считат, че законът би трябвало да претърпи съществени промени преди да бъде дефинитивно признат. Министри също са дали заричане да предложат спомагателни промени.

Предложения за промени сред двете четения ще се вършат до 18 часа в сряда. В четвъртък ще заседават само парламентарните комисии, с цел да могат още веднъж да прегледат закона и в петък той да бъде гласуван дефинитивно в пленарната зала.

" Днес вие обсъждате един закон с ясното схващане, че до петък, когато ще го гледаме на второ четене, ще бъде изцяло изменен ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. По думите му при разискването на законопроекта по комисии и общественият министър Деница Сачева, и правният Данаил Кирилов са признали, че текстовете се нуждаят от смяна преди да бъдат признати дефинитивно.

Социалистите останаха недоволни от това, че някои обещани от държавното управление ограничения не са намерили място в първичния текст на закона – няма го обещаният механизъм, посредством който страната ще поема 60% от заплатата на чиновници на частни компании, не е записано и обещанието на премиера за 1000 лв. в допълнение за здравните служащи, работещи с ковид.

И НФСБ желае вечерен час
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР