Мнозинството участници на Уолстрийт подкрепя мнението, че възходящият тренд на

...
Мнозинството участници на Уолстрийт подкрепя мнението, че възходящият тренд на
Коментари Харесай

Уолстрийт вярва, че поскъпването на еврото тепърва започва

Мнозинството участници на Уолстрийт поддържа мнението, че възходящият тренд на еврото занапред стартира. Със спада на енергийните цени и отслабването на прогнозите за криза в целия район, като че ли стартира да излиза наяве, че най-лошите стопански вреди към този момент са отминали и европейските активи са евтини за вложителите, показва Блумбърг, представена от БНР. 

Стратезите на банките Deutsche Bank и Morgan Stanley предвиждат, че еврото може да нарастне до 1,1500 $ по отношение на настоящия 7-месечен връх от към 1,0760 $, доближат през последните три дни на търговия (най-високо равнище за единната валута от юни 2022 година

Банката Nomura International пък предвижда повишаване на еврото до 1,1000 $ до края на месеца, до момента в който Гарет Гетинби от Aegon Asset Management възнамерява да добави към дългата си позиция в общата европейска валута.

Това съставлява трагична смяна на настройките спрямо 2022 година, когато еврото се срина до и под равнището на паритет по отношение на $. Мекото зимно време на целия континент обаче отстрани пагубните стопански сюжети, давайки на вложителите увереността да се върна назад към европейските активи.

Тенденциите отвън Европа също поддържат тезата за повишаване на еврото по отношение на $. Много вложители чакат намаляване на щатския $, изключително в случай че инфлацията в Съединени американски щати отслабне и Федералният запас наближи края на своя цикъл на стягане на лихвите. Смята се, че бързият ритъм на наново отваряне на Китай след отхвърли от политиката на " нулев Covid " също оказва помощ на европейската стопанска система, защото понижават спиранията във веригите на доставки, отбелязва Блумбърг.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР