Мнозинството швейцарци са отхвърлили инициативата швейцарското законодателство да има върховенство

...
Мнозинството швейцарци са отхвърлили инициативата швейцарското законодателство да има върховенство
Коментари Харесай

Вижте запази ли референдумът рогата на швейцарските крави

Мнозинството швейцарци са отхвърлили самодейността швейцарското законодателство да има господство над интернационалното, съобщи Медиапул. Предложението на Шведската национална партия е отхвърлено с 67% " срещу " против 33% " за " съгласно предварителните резултати от извършения в неделя референдум, оповестиха швейцарски медии.

Това бе един от трите въпроса, в допитването, което притегли вниманието най-много с самодейността, станала известна като " крави с рога " и предвиждаща да се отпускат дотации на животновъдите, които запазят рогата на добитъка си.

Според предварителните резултати единствено 47% от гласувалите са подкрепили даването на такива дотации, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Основен основател на референдума за рогата на кравите бе животновъдът еколог Армин Капол, трансформирал се в медийна звезда в Швейцария.

Мнозинството швейцарци са подкрепили предлагането от третия въпрос в референдума - застрахователните компании да получат по-големи пълномощия в битката си с измами и непозволено получавани заплащания в новия закон за обществено обезпечаване.

Окончателните резултати от гласуването ще станат известни по-късно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР