Мнозинството от българските граждани определят сделката за ЧЕЗ България като

...
Мнозинството от българските граждани определят сделката за ЧЕЗ България като
Коментари Харесай

Теодора Халачева: Това управление ражда само трусове, хората не го искат

" Мнозинството от българските жители дефинират договорката за ЧЕЗ България като непрозрачна, неприемлива и грабителска. Позицията на Българска социалистическа партия в тази ситуация изцяло съответствува с мнението на българите. Затова настояваме договорката да бъде спряна и страната да взе участие в нова процедура на пазарен принцип ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Теодора Халачева на среща със социалисти нощес в Пловдив.

Тя осведоми актива за подхванатите по тематиката дейности - сигнали до прокуратурата, извършения предходната седмица митинг и стартираната подписка за анулация на договорката.

„ Подписката има юридическа тежест и ще се събира до края на април. Сделката касае три милиона български жители, техните ползите би трябвало да бъдат предпазени ", акцентира Халачева, като посочи, че енергопреносната мрежа е част от националната ни сигурност.

По думите й корупцията влачи страната ни към дъното, дестабилизира институционалната среда, а поредицата от кавги с дейното присъединяване на държавното управление взривяват обществото. Халачева даде за образец избора на ръководител на антикорупционния орган, който бе назначен от болшинството, макар изказаните от опозицията аргументирани подозрения и изразено съмнение.

„ Ако в този момент не реагираме, това ръководство на страната ще продължи да ражда земетресения ", посочи пловдивската депутатка във връзка скандалното изявление на вицепремиера Валери Симеонов за съветския патриарх. Тя изясни, че Българска социалистическа партия упорства за неговата оставка, тъй като грубите и непремерени думи не са на лицето Симеонов, а на представител на държавното управление в качеството му на заместител министър-председател.

„ Само за една седмица ръководството на ГЕРБ потвърди, че употребява властта срещу националния интерес. Затова оставката му е наложителна. Това слушам и в срещите, които организирам с хората, а те са барометърът за вярно и погрешно, за истината и за лицемерието ", заключи пловдивската парламентаристка Теодора Халачева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР