Мнозинството не е обсъждало конкретни именаСрокът изтича на 8-ми мартВ

...
Мнозинството не е обсъждало конкретни именаСрокът изтича на 8-ми мартВ
Коментари Харесай

Коалицията решава за шеф на БНБ в последния момент

Мнозинството не е обсъждало съответни имена
Срокът изтича на 8-ми март

В последния миг ръководещите ще вземат решение за началник на Българска народна банка, сподели инспекция на “Труд”. Срокът за номинации изтича на 8 март.

В парламентарните групи на “Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ се питат дали обединението ще играе с единна кандидатура, или всяка група ще има опция да предложи собствен кандидат.

Депутати от болшинството обясниха, че съгласно съглашението кандидатурата би трябвало да е единна. И позволиха, че Кирил Петков и Асен Василев ще им спуснат в последния миг кандидатът за началник на Българска народна банка.

В средата на февруари министър председателят Кирил Петков разгласи пред bTV, че са се разбрали всяка от четирите партии в обединението да може да издигне своя претендент. Петков призна, че са водени диалози с Илиян Михов, който е професор по макроикономика и иконометрия и ректор в INSEAD, бизнес университет с кампуси във Франция и Сингапур. “Той е ректор на едно доста реномирано учебно заведение, дори май му викаха “училище за премиери” и по едно време и Прокопиев беше ходил да учи там за премиер”, изясни Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

На по-ранен стадий се завъртяха и имената на сегашния гуверньор Димитър Радев и на подуправителя на Българска народна банка Калин Христов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР