Мнозинството делегати на конгреса на Алтернатива за Германия (АзГ), който

...
Мнозинството делегати на конгреса на Алтернатива за Германия (АзГ), който
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия поиска страната да напусне ЕС

Мнозинството делегати на конгреса на " Алтернатива за Германия " (АзГ), който се организира в Дрезден, се оповестиха за излизане на страната от Европейски Съюз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Резолюцията с това решение бе поддръжката от над 550 делегати от общо близо 600 съгласно предварителните известия.

Според нас е належащо Германия да излезе от Европейски Съюз и да се сътвори ново европейско икономическо пространство, което да преследва общи ползи, се показва в резолюцията.

Представители на други партии подложиха на рецензия този избор. Излизането на Германия от Европейски Съюз би било завършек на Европейски Съюз и вътрешния пазар, който е значим за износа ни, написа в Туитър заместник-председателят на групата на Свободната демократическа партия в Бундестага Александър граф Ламбсдорф. Той упрекна " Алтернатива за Германия " в " малоумен шовинизъм ".

АзГ е най-голямата опозиционна политическа мощ в Бундестага, само че другите партии отхвърлят опцията да се коалират с нея след изборите през септември.

" Ние сме партията на междинната класа, както и на квалифицираните служащи ", споделя преди съвещанието съпредседателят на партията Тино Крупала.

Основана през 2013 година, АзГ мина през години на безпорядък, в които крайните й десни крила влизаха в конфликт с по-умерените. Стигна се до изключвания на членове, тематика, която евентуално ще бъде повдигната още веднъж на конгреса, означи организацията.

В навечерието на конгреса лидерът Йорг Мойтен съобщи, че жаждата за нормалност е акция, зад която може да застане цялата партия, имайки поради другите течения в нея. Мойтен сподели, че постоянно чува на улицата хората да приказват, че нищо към този момент не е обикновено. Като образец той цитира негативните лихвени проценти, противоречащото на нормите потребление на граматичния жанр в езика, незаконните кланове и половото обучение за напълно дребни деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР