Мнозина заклеймиха през април султана на Бруней Хасан Болкия заради

...
Мнозина заклеймиха през април султана на Бруней Хасан Болкия заради
Коментари Харесай

Луксозният живот на султана на Бруней ще ви сащиса

Мнозина жигосаха през април султана на Бруней Хасан Болкия поради приемането на нови закони, съгласно които хомосексуализмът се санкционира със гибел, като част от опитите му за налагане в страната на ислямския закон Шериат.

След големия отпор от страна на звезди и държавни управления на западни страни, султанът се отхвърли от желанието си по-рано този месец и даде обещание наказванията според закона да не се ползват. Бруней обаче ще резервира закона като част от наказателния кодекс, разгласи султанът.

Преди да стане последовател на най-строгата форма на исляма, 72-годишният султан беше прочут с разточителния си, демократичен и западен метод на живот.

Преди време той бе най-богатият човек в света, като положението му доближи 40 милиарда $. Известен с това, че се състезава с Ferrari-та из столицата на Бруней нощем, построи си замък с 1 788 стаи и харчи по 20 000 $ за пострижка.

Ето по какъв начин наподобява естравагантния и необикновен живот на султана на Бруней:

Болкия е роден на 15 юли 1946 година и е наследник на султан Омар Али Сайфудиен Трети.

Султан Омар Омар Али Сайфудиен имал 10 деца от няколко съпруги – шест дъщери и четирима синове, само че избира Болкия да го наследи още от ранна възраст.

Бъдещият султан не попада доста в светлината на прожекторите като младеж. Той в началото се образова вкъщи, а по-късно е изпратен в влиятелно образователно заведение в Малайзия.



През 1965 година, откакто приключва учебно заведение, Болкия се дами за своята братовчедка Пенгриан Анак Салеха в организиран брак. Той е на 19 година

Те имат двама синове и четири дъщери. Болкия има и четири други деца от своите две други съпруги.

Болкия е 29-ият султан на Бруней от същото семейство, което е известно с това, че членовете му подписват бракове между тях.

През 1967 година Болкия пътува до Англия за образование в английската Кралска военна академия Сандхърст. Докато е там, татко му абдикира и по този начин той е разгласен за новия султан. Той се възкачва на трона при завръщането си през 1968 година

Въпреки че се дами и става водач на нация, Болкия не разрешава това да му попречи да се любува на живота. Не след дълго е прочут по целия свят с това по какъв начин харчи милиардите си.

Заедно с брат си принц Джефри той пръска съществени суми в казина в Лондон и купува първокласни коли, яхти и хотели.

Джефри бил прочут с необятните си пръсти и се счита, че е оказвал неприятно въздействие върху новия султан.

Болкия поръчва лична зоолигческа градина с 30 бенгалски тигъра. Султанът забавлява международните водачи, които посещават Бруней, с представленията си в зоологическата градина.

В нея има най-различни скотски типове, включително соколи, фламинго и какаду, които могат да играят баскетбол, да карат велосипед, да пеят, да приказват и да имитират други животни.

Болкия също по този начин наема голф легендата Джак Никлаус да проектира голф игрище за него в един от хотелите му.

С напредването на възрастта обаче Болкия стартира да приема ролята на държавен глава по-сериозно и се постанова да се оправя с неутолимия вкус към разкош на своя брат Джефри.

Джефри, който заемаше поста финансов министър през по-голяма част от 80-те и 90-те години, харчи десетки милиарди долари държавни пари за още по-луксозен метод на живот и от брат си.

Той е уволнен от султана през 1997 година и е упрекнат в присвояването на 16 милиарда $.

Яхтата му и няколко моторници са иззети, а останалите му активи са разпродадени на търг през 2001 година Според CNN за продажбата на 10 000 продукта са били нужни 6 дни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР