Мнозина вече не вярваха в това че ще се случи. Но

...
Мнозина вече не вярваха в това че ще се
случи. Но
Коментари Харесай

AMG One идва при купувачите си догодина

Мнозина към този момент не имаха вяра в това че ще се случи. Но в този момент нещата в действителност стават сериозни - през 2021 година дъщерното дружество на Mercedes AMG ще изкара на пазара първата в света серийна кола, задвижвана от истински мотор от Формула 1. Цената на автомобил от лимитираната серия AMG One от 275 коли е 2,275 милиона евро без налозите.

Според ръководителя на плана Стефен Ястроу този “състезател ” има мощ на системата над 1000 к.с. 1.6-литровият V6 агрегат е от сезона на Формула 1 през 2015 г. и работи дружно с два електрически мотора и задвижва задния мост. Двигателят от Формула 1 е "до голяма степен автентичен ", твърди Ястроу.

Още две електрически машини са поставени на предния мост. Реално AMG One може даже да измине 25 километра единствено с електричество. Максималната скорост е над 350 км / ч, ускорението от 0 до 200 км / ч за по-малко от шест секунди. На първа предавка при това се развива малко над 100 км / ч.

Тъй като тази бегачка е утвърдена за използване по естествен път, инженерите на AMG също са се постарали да гарантират спазването на стойностите на излъчванията. И това, което им е коствало доста старания е следвано още през цялото време на плана. Този хибриден автомобил със задвижване на четирите колела е хомологиран за всички съответни пазари.

Ако се интересувате, ще би трябвало да побързате - множеството от 275-е екземпляра са вече продадени!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР