Мнозина са се сблъсквали с такъв проблем като лош дъх.

...
Мнозина са се сблъсквали с такъв проблем като лош дъх.
Коментари Харесай

Лошият дъх изчезва с тези прости домашни рецепти

Мнозина са се сблъсквали с подобен проблем като неприятен мирис. Преди да се отървете от него, би трябвало да разберете аргументите за появяването му и да започнете лекуване.

Ако не става дума за диета или липса на хигиена, коства си да си уговорите среща със зъболекаря си. С помощта на специфичен апарат - халитометър, който мери количеството на отделените сярни съединения, лекарят ще каже с акуратност дали имате халитоза или не. След като изследва устната празнина, той ще може да разпознава първопричината за неприятната миризма и да предпише профилактичен курс. Ако неприятното дишане се е появило вследствие на друго заболяване, зъболекарят ще ви насочи кои лекари си коства да посетите. В множеството случаи се предлага обзор от отоларинголог или гастроентеролог.

Лечението на неприятна миризма изисква интегриран метод. Миенето на зъбите и смученето на освежаващи таблетки за смучене няма да е задоволително. В взаимозависимост от естеството на болестта се предписва уместно лекуване на халитоза и медикаменти.
 5 храни, които водят до неприятен мирис 5 храни, които водят до неприятен мирис
Често храните, които консумираме могат да доведат до неприятен мирис, да скапват деня ни и даже да доведат до проблеми в връзките ни с различен...

При проблеми със зъбите се отстраняват всички възпалителни процеси в устата, лекува се кариес, гингивит, конфигурират се пломби или се отстраняват засегнатите зъби, в случай че е належащо. Също по този начин се предлага да се подложите на професионално разчистване на устната празнина.

Само тогава можете да започнете домашна профилактика на неприятен мирис, която се състои от следните способи:

Традиционни способи за отърваване от неприятна миризма

От домашните предписания против неприятен мирис и неприятна миризма необятно се употребяват следните:
 Какво е халитоза? Природни средства за лекуване Какво е халитоза? Природни средства за лекуване
Първото ни усещане, което се сътворяваме у събеседник, е мигновено. Често такова се въздейства от фактор като външния тип (кокетност и сп...

1. Билкови отвари. Изсушени листа от мента, бяла елша, дъбов корен и каламус, лайка, култивиран чай, маточина са идеални за терапия. Те се заливат с вряща вода и се упорстват, след което се изплакват. Те имат тонизиращо деяние, успокояват и дезинфекцират лигавиците.

2. Чаено дърво или лимон. 3 капки етерично масло се разреждат в чаша вода и се изплакват след хранене. Това оказва помощ за зарастване на рани и стерилизация на устната празнина.

3. Физиологичен разтвор. Друго дейно изплакване при халитоза е разтвор от 1 чаена лъжичка сол в 1 чаша вода.

4. Продукти. Някои храни могат да ви оказват помощ бързо да се отървете от неприятните миризми. Просто завършете всяко хранене с листенца мента, кантарион, магданоз, пресни ябълки, моркови или цитрусови плодове. Подправките също освежават дъха: канела, кардамон, мащерка, карамфил. Дъвченето на кафе на зърна за няколко минути също ще отстрани неприятната миризма.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР