Мнозина предпочитат да слушат музика, докато тренират - защото така,

...
Мнозина предпочитат да слушат музика, докато тренират - защото така,
Коментари Харесай

Музиката ни прави по-силни

Мнозина избират да слушат музика, до момента в който упражняват - тъй като по този начин, физическата интензивност е по-приятна, а и темпото се поддържа по-лесно. Но не е единствено това – музиката действително покачва работоспособността. Под нейния темп, хората са способни по-лесно да понасят натоварване, в сравнение с в тишина. А също и да подобрят персоналното си време при спринтиране, откриха медицински експерти от известната американска клиника за профилактика и интензивно дългоденствие Мейо клиник.

До огромна степен, принос за „ облекчаващия ” натоварването резултат на музиката има отвличането на вниманието. Когато слуша музика, мозъкът не се концентрира напълно върху напъните до изнемога в спортната зала. Но има и още няколко значими фактора. Например, синхронността. Когато придвижванията при спортуване съответстват с музикалното движение, губим по-малко време и сили за неефективни забавяния и ускорения.

Музиката също по този начин усилва честотата на така наречен „ поток на положението ” – режим на работа на човешкия организъм, сходен на транс по време на медитация, при който, по време на подготовка всичко работи вярно и се покачва общата ефикасност.

Източник: Popular Science / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР