Мнозина пият вино вечер - понякога като допълнение към домашно

...
Мнозина пият вино вечер - понякога като допълнение към домашно
Коментари Харесай

Как се отразява пиенето на вино върху здравето ни

Мнозина пият вино вечер - от време на време като допълнение към домашно приготвено ядене, постоянно за отмора след под напрежение ден или пък просто по табиет. Въздействието на виното върху здравето ни обаче зависи таман от честотата и количеството, което консумираме. Заради това можем да усетим както позитивни, по този начин и негативни дълготрайни резултати. Добрата вест е, че виното (и алкохолът като цяло) може да бъде част от здравословния метод на живот, в случай че се употребява в подобаващите количества.
 Текила, алено вино, водка, алкохол по време на диета - да или не
Алкохол по време на диета - да или не

Кой алкохол е " потребен "

Теглото

Във виното, както и в останалите типове алкохол, се съдържат калории. А непотребната консумация на калории без значение дали от протеини, въглехидрати, мазнини или алкохол, най-вероятно ще докара до наддаване на килограми.
 Снимка 602484

Алкохолът съдържа по седем калории на грам, а и постоянно го консумираме с други калорични съставки като газирани питиета и сокове. Следователно, разумно е приемът на повече алкохолни питиета, измежду които е и виното, да се отрази отрицателно на фигурата ни.

Хормоните

Според честата консумация на огромни количества алкохол може да наруши метода, по който нервната, ендокринната и имунната система споделят. А това може да докара до хормонални разстройства. Последното би могло да повлияе върху репродукцията, поведенческото и психическото ни здраве, както и имунната функционалност.
 Снимка 602485

Тук е значимо да отбележим, че за сдържан банкет на алкохол се смятат до две напитки дневно за мъжете и едно дневно за дамите.

Сънят

Не е загадка, че алкохолът оказва доста въздействие върху качеството на съня. Затова не трябва да се учудваме, че сънят ни е нарушен, в случай че си пийваме по-често и повечко вино преди лягане. Този противен резултат се получава, защото алкохолът е депресант на нервната система, като предизвиква закъснение на мозъчната активност, само че може да провокира и възприятие на разпределяне и унесеност. В някои случи това може да разреши на някого да заспи по-бързо, до момента в който на различен - по-бавно.
 Снимка 602486

Логично е по-ниските количества консумация на алкохол да доведат до по-малко обилни разстройства в качеството на съня, а при по-високите - до по-значителни. Притеснително е обаче, че високите равнища на консумация могат да понижат качеството на съня с цели 39%. Важно е да обръщаме внимание на съня си, тъй като неналичието му, без значение дали е обвързвана с алкохола или не, може да докара до съществени положения - затлъстяване, диабет, сърдечни болести и ранна гибел.

Сърдечното здраве

Добре е да знаем, че количеството употребявано вино дефинира въздействието върху здравето на сърцето ни. Докато някои изследвания демонстрират, че умереният банкет на вино е обвързван с понижен риск от коронарна болест на сърцето, други проучвания сочат, че хроничната консумация на огромни количества алкохол може да докара до алкохолна кардиомиопатия - положение, което води до намаляване на сърдечния мускул.
 Снимка 602487

Смята се, че повода, заради която аленото вино може да има позитивно влияние върху здравето на сърцето, се дължи на високите концентрации на антиоксиданти, като флавоноиди и ресвератрол. За тези съединения се смята, че усъвършенстват липидните профили на кръвта, като холестерола, и понижават инсулиновата устойчивост.

До позитивните резултати може да докара пиенето на една до две чаши вино дневно както за мъжете, по този начин и за дамите. Завишената консумация обаче фактически може да докара до влошено сърдечно здраве.

Здраве на черния дроб

Този главен орган е виновен за разграждането и метаболизирането на хранителни субстанции и съединения в кръвта ни. Включително и алкохола.
 Снимка 602488

Затлъстяването на черния дроб, алкохолният хепатит и цирозата са все разнообразни типове чернодробни болести, които могат съществено да повлияят на вярното действие на черния дроб. Всички те могат да бъдат провокирани от хронична и несъразмерна консумация на алкохол, в това число и вино. За да опазим черния си дроб здрав, е належащо да пием умерено.
 Мартин Евстатиев, Crafter, Vault City Brewing и мястото, което сплотява крафт бирата и виното
Там, където бирата среща виното

Crafter посреща най-търсената шотландска пивоварна Vault City

Алкохолът може да бъде част от здравословния метод на живот, стига да не се прекалява с него. Прекаляваме ли в дълготраен проект, може да увеличим риска от развиване на рак на дебелото черво, черния дроб, хранопровода, устата и рак на гърдата, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР