Мнозина опитват, но малцина успяват да овладеят изкуството на съблазняването.

...
Мнозина опитват, но малцина успяват да овладеят изкуството на съблазняването.
Коментари Харесай

Секс бомба: Най-големите съблазнители в историята

Мнозина пробват, само че малко на брой съумяват да овладеят изкуството на съблазняването. Въпреки това, някои хора от историята с изключение на, че са овладели до съвършенство това изкуство, са въодушевили написването на голям брой книги.

Джакомо Казанова

Anton Raphael Mengs, 1728[–1779, German Bohemian painter, Portrait of Giacomo
— Gjeraqina Ukshini (@gjeni_u)
Когато става въпрос за известни прелъстители, никой не е по-известен от италианския авантюрист от XVIII-ти век, чието име e станало нарицателно на прелъстител.
Казанова е родом от Венеция, където от ранна възраст показал своя разсъдък и бърз разум. С напредването на възрастта, тези му качества се съчетали с ненаситното предпочитание и любознание към дамите.

„ Култивирането на всичко, което доставя наслаждение на сетивата ми, постоянно е бил основният приоритет в живота ми “, написа Казанова.

„ Никога не съм намирал по-важно занятие. Чувствам, че съм роден за противоположния пол на моя, постоянно съм обичал дамите и съм се старал да върша всичко допустимо, с цел да бъда обичан от тях ".



С повишаването на славата на Казанова, повишен и ползата към леглото му. Великият съблазнител твърдял, че правил обич с над 130 дами – всред тях имало както аристократки, по този начин и монахини. Той документирал половите си завършения с изключителни детайлности в своята автобиография Histoire de ma vie („ Историята на моя живот “).

И по този начин, каква била неговата загадка? Той търсел дами в неволя, които можел да „ избави “, измъквал ги от сложното им състояние и по-късно ги съблазнявал. Обсипвайки ги с внимание, примамливи думи и екстравагантни дарове, Казанова употребявал голям брой съблазнителни техники, с цел да реализира мечтаното. С течение на времето той се отегчавал от аферата и се измъквал с разнообразни извинения.

Клеопатра

Marble portrait of Cleopatra. Date: ca 50-30 BC
— Lost In History (@Historydefine)

Клеопатра е последният фараон на Египет, царувала повече от 20 години. Отдадена на своето царство, Клеопатра била подготвена на всичко, с цел да отбрани страната си. Тъй като опасността от Рим повишена, Клеопатра решила да се оправи с това състояние, като употребява силата на съблазняването.

Чрез афери с римските генерали Юлий Цезар и Марк Антоний, тя съумяла да консолидира властта си, като завладяла сърцата на най-могъщите мъже на времето си.

Как го е направила? Известна с хубостта си, Клеопатра съчетала естествените си дадености с многообразие от хипнотични ритуали и трагично театрално изкуство. Едно от които включвало да се навие, напълно гола, в килим и да се развие в персоналната обител на Юлий Цезар. Историята споделя, че този ход е проработил!



След като Цезар бил погубен, тя омагьосала един от неговите генерали, Марк Антоний. Отново, употребявайки способността си да съблазнява, Клеопатра направила неотложно усещане на римския военачалник, като влезнала в град Тарсус на борда на екстравагантно декориран шлеп, облечена в одеждите на гръцката богиня на любовта Афродита. Като прибавим и склонността й да се къпе в магарешко мляко, което сякаш придавало на кожата й сияйна светлина и Марк Антоний бил покорен.

Лорд Байрон

Lord Byron in Albanian dress, by English painter Thomas Phillips (1835). National Portrait Gallery.
— WikiVictorian (@wikivictorian)

Описван като „ вманиачен, неприятен и рисков за познаване “, британският сантиментален стихотворец лорд Байрон карал сърцата да туптят мощно, както на страницата, по този начин и оттатък нея.

Считан за един от най-великите поети на Англия, както и за една от водещите фигури в сантименталното придвижване от XIX-ти век, Байрон е прочут и с любовта си към дамите и ненаситното си полово предпочитание.



Описван като унищожително хубав с изпепеляващ разсъдък, Байрон имал наелектризиращо наличие, което можело да накара дамите даже да припаднат от неспокойствие. За мнозина способността му да съблазнява била просто неустоима, което предиздвикало Байрон да си завоюва репутацията на прелъстител на високопоставени дами. Тези опити довели до няколко извънбрачни деца, като единственото му законно дете била Ада Ловлейс, която щяла да стане първият „ компютърен програмист “ в света.

Едно от най-известните творби на Байрон е епическа незавършена поема „ Дон Жуан “. Преобръщайки живота на Байрон като именит съблазнител, основният воин Дон Жуан е елементарно предразположен на съблазняване от дами.

Байрон умира на 36-годишна възраст от тресчица, до момента в който се биел в Гръцката война за самостоятелност.

Екатерина Велика

" I shall be an autocrat: that's my trade. And the good Lord will forgive me: that's his. "

- Catherine the Great

Portrait by Vigilius Eriksen, 1766.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР