Мнозина чуждестранни работници в Австрия ще бъдат засегнати от орязване

...
Мнозина чуждестранни работници в Австрия ще бъдат засегнати от орязване
Коментари Харесай

Австрия иска да намали детските надбавки за деца в чужбина

Мнозина задгранични служащи в Австрия ще бъдат наранени от орязване на детските надбавки, в случай че децата им живеят в родните им страни, а не в Австрия с тях. Това планува проектозакон на австрийското държавно управление, показан през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Ако законът бъде признат от Народното събрание, обществените заплащания ще бъдат понижени за служащи от страни с по-нисък витален стандарт, а заплащанията за жители на страни с по-висок витален стандарт ще се покачат.

Така новата политика ще нанесе удар върху служащи от източноевропейски страни като България, Унгария и Словакия. Унгарците да вземем за пример, които получават по 172 евро (207 долара) на дете, в бъдеще ще получават единствено към 78 евро (94 долара).

Консервативният министър на фамилията към федералното канцлерство Юлиане Богнер-Щраус уточни, че законът ще понижи държавните разноски с над 100 млн. евро годишно. "Тези средства ще бъдат употребявани за децата на Австрия ", съобщи тя след съвещанието на кабинета.

През 2016 година Австрия е отпуснала 273 млн. евро обществени заплащания за към 130 000 деца в страни от Европейски Съюз и Швейцария, което се равнява на към 7 % от общите разноски на Виена за детски надбавки.

Европейската комисия съобщи, че ще проверява дали австрийската политика е дискриминативна против служащи от други европейски страни.

"Очакваме нашият юридически мироглед да надделее ", сподели транспортният министър Норберт Хофер. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР