Множеството нерегламентирани сметища на територията на Сливенска област бе повод

...
Множеството нерегламентирани сметища на територията на Сливенска област бе повод
Коментари Харесай

Афузов: Множество нерегламентирани бази за обработка на отпадъци са открити в Сливенско

Множеството нерегламентирани сметища на територията на Сливенска област бе мотив за среща сред управлението на Областната администрация и представители на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) Стара Загора.

„ Оказа се, че има много проблеми в законодателството, което не се преценява с особеностите на дребните обитаеми места и би трябвало да се поработи много в тази посока “, уточни регионалният шеф Минчо Афузов и добави, че не може да се изисква от дребните общини да се оправят дейно и финансово с отпадъците си.

Чуйте:

Афузов сподели още, че има нерегламентирани сметища, които са немарливи зони, само че има и нерегламентирани бази за обработка на боклуци, които са с нездравословно въздействие върху околната среда и не се управляват. А сигнали за такива бази има доста, а регионалният шеф уточни четири като по-сериозни. Не ги назова, само че даде обещание скоро да изнесе повече информация по случая.

Чуйте:

Ръководството на Областна администрация Сливен направи доклад на работата си за предходната година. Минчо Афузов открои като приоритет в активността - включване на значими районни обекти в новата териториална тактика за развиване на Югоизточен район за обмисляне /Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора/. Четири са включените обекти, а точно - създаване на четирилентов път по направлението Сливен – Ямбол, създаване на Индустриален парк „ Източна Тракия “,проектиране и създаване на пътен възел от град Кермен към Автомагистрала „ Тракия “ и рехабилитация на железопътната линия Казанлък - Сливен -Зимница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР