Множество взривове разтърсиха Киев и други райони на Украйна днес,

...
Множество взривове разтърсиха Киев и други райони на Украйна днес,
Коментари Харесай

Множество взривове разтърсиха Украйна в навечерието на Нова година

Множество гърмежи раздрусаха Киев и други региони на Украйна през днешния ден, причинявайки гибелта на минимум един човек и ранявайки 14 други, в символ, че темпото на съветските офанзиви се ускорява преди Нова година.
Украински публични представители обявиха, че Русия към този момент съзнателно нападна цивилни жители, като се стреми да сътвори атмосфера на боязън, с цел да бъде новата 2023 година мрачна и кървава.
Първата дама на Украйна Олена Зеленска изрази отвращение, че такива масирани ракетни офанзиви могат да се случат тъкмо преди празненствата в навечерието на Нова година. " Унищожаването на живота на другите е непоносим табиет на нашите съседи ", съобщи тя.
Взривовете също по този начин пристигнаха в извънредно интензивен темп, който разтревожи формалните представители единствено 36 часа откакто в четвъртък Русия изстреля бараж от ракети, с цел да повреди уреди от енергийната инфраструктура.
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба акцентира тежките цивилни жертви на последната атака и съобщи, че " този път масираната ракетна офанзива на Русия съзнателно е ориентирана към жилищни региони, а даже не към енергийната инфраструктура ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР