Множество са получените сигнали на територията на цялата страна. Най-сериозни

...
Множество са получените сигнали на територията на цялата страна. Най-сериозни
Коментари Харесай

Бурята е нанесла най-сериозни щети в Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Шумен

Множество са получените сигнали на територията на цялата страна. Най-сериозни вреди бурята е нанесла в областите Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Има данни за потърпевши и починали хора.

Две жертви е взела бурята на територията на региона – мъж на 51 години от село Развигорово и мъж на 67 години от Велики Преслав. Жена е била призната за обзор в шуменската болница откакто е потърпевша от паднало дърво в Градската градина на Шумен.

Служители на ЗЖУ – Варна са регулирали придвижването в региона на ж.п. прелез край село Мадара, след зародил механически проблем. Получени са голям брой сигнали за паднали дървета и клони в региона на село Дибич, сред кварталите Макак и Мътница, както и сред селата Средня и Новосел. Полицейски чиновници, които са пътували, с цел да поемат защитата на изборни секции, са оказали подпомагане за почистване на паднали дървета на пътното платно, преди село Илия Блъсково.

В селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово са развалени над 100 покрива, има сигнали за паднали стълбове и дървета. На територията на региона има обитаеми места без ел. зареждане.

Силният вятър е нанесъл вреди по покривите на къщи в село Лъвино. Получени са сигнали за пречупени стълбове на електрическата мрежа и паднали дървета. В селото липсва електрическо зареждане. Има данни за леко потърпевш възрастен мъж, който е прегледан от здравно лице.

На територията на село Тодорово има получени сигнали за паднали дървета.

В селата Разделци, Добротица и Черна вода има десетки паднали дървета и клони. Отработени са над 20 сигнала, свързани със мощният вятър.

В оперативния център на пожарната работа са получени близо 40 сигнала за паднали дървета и прекратено електрическо зареждане в обитаемоте места на територията на региона. Няма данни за потърпевши хора.

В 16 обитаеми места липсва електрическо зареждане. Получени са и сигнали за паднали дървета и клони. Към 18.30 часа няма информация за потърпевши и починали хора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР