Множество разкрити престъпления и нарушения при поредната мащабна операция на

...
Множество разкрити престъпления и нарушения при поредната мащабна операция на
Коментари Харесай

Разкриха множество престъпления в хода на спецакция в Сливенско

Множество разкрити закононарушения и нарушавания при следващата огромна интервенция на ОДМВР-Сливен по противопоставяне на закононарушенията против собствеността, личността, противозаконния дърводобив и продажбата на дървесина, нерегламентираното изкупуване на черни и цветни метали, противозаконната търговия с тютюневи произведения, както и произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции.

Акцията е извършена натериторията на област Сливен.
Извършени са инспекции на лица, транспортни средства, търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сбъднат е надзор на престъпния контингент. В поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка за 24 часа са арестувани 12 извършители- 11 за обири и 1 за владеене на наркотични субстанции.

В хода на акцията са разкрити обири, декларирани през последните три дни и такива получени по време на интервенцията:

За броени часове е арестуван причинител на кражба от частен парцел в град Сливен. По време на интервенцията е получен сигнал за кражба на 630 английски лири и 10 бутилки уиски. Извършителят е мъж на 20 години от Сливен, той е проникнал в жилището на заявителя през незаключена врата. Направил е цялостни признания и е предал част от инкриминираните движимости.

Мъж на 28 години и 35-годишна жена са арестувани за кражба на артикули от търговски обект в град Сливен. Направили са признания и са върнали откраднатите артикули.

Петима мъже на възраст сред 27 и 19 години и две малолетни момчета на 15 и 16 години са арестувани за обири на железни винкели и детайли от построена структура на оранжерия в индустриалната зона на град Сливен. Нанесените вреди са в развой на определяне. Част от инкриминираните движимости са конфискувани и предадени.

Разкрита е кражба на мобилен телефон. Заявлението е постъпило на 28 февруари. На идващия ден в хода на интервенцията е арестуван 30-годишен мъж от град Сливен. Той е направил признания и е върнал откраднатата движимост.

35-годишен мъж е арестуван по време на интервенцията за владеене на наркотични субстанции. Проверката е осъществена в 09,50 часа в град Твърдица. Мъжът е арестуван за 24 часа. В него е открита и конфискувана суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Нерегламентирана продажба на акцизни артикули без бандерол е открита в обекти в селата Тополчане и Сотиря. Иззети са общо 560 къса цигари и половин кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите в бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “-Сливен са формирани преписки.

Съвместно със чиновници на РДГ-Сливен са осъществени инспекции в хранилища за предпазване и продажба на дърва за огрев- нарушавания не са открити. При инспекция на товарен автомобил, пренасящ дървесина, e открита липса на GPS устройство, за което е формиран акт за административно нарушаване по Закона за горите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР