Множество предимно млади хора, празнуващи Хелоуин в Сеул, попаднаха в

...
Множество предимно млади хора, празнуващи Хелоуин в Сеул, попаднаха в
Коментари Харесай

Жертвите на Хелоуин в Сеул вече са поне 151 ВИДЕО

Множество най-вече младежи, празнуващи Хелоуин в Сеул, попаднаха в капан и бяха смазани, откакто навалица навлязла в тясна уличка, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Загинали са минимум 151 души и още 150 са получили пострадвания, като това е най-тежкия сходен случай в Южна Корея от години.

Служители на незабавната помощ и минувачи обезверено са правили изкуствено дишане на хора, лежащи по улиците след блъсканицата в столичния квартал Итауон нощес. Чой Сон-бьом, началникът на сеулската пожарна работа, съобщи, че броят на жертвите може да нарасне още повече и че 19 от ранените са в сериозно положение.

Снимка: thekoreatimes  Жертвите на Хелоуин в Сеул към този момент са най-малко 151 ВИДЕО

Около 100 000 души са се били събрали в Итауон за най-големите празненства за Хелоуин навън в страната от началото на пандемията. През последните месеци държавното управление на Южна Корея облекчи рестриктивните мерки, въведени поради КОВИД-19.

Все още не е ясно какво е предиздвикало тълпата да се втурне по тясната, стръмна алея покрай хотел " Хамилтън " – едно от главните места за празненства в Сеул. Един от оживелите описа, че доста хора са паднали и са се съборили един различен " като домино ", откакто са били бутнати от други. По информация от сеулския вестник " Ханкьоре " оживелият е споделил, че е бил в капан към час и половина преди да бъде избавен. Някои хора викали " Помогнете ми! ", а други не можели да си поемат мирис.

В изявление за новинарския канал " Уай Ти Ен " очевидец описа, че е било шокиращо да види редици от тела покрай хотела. Той сподели, че в началото чиновниците на незабавната помощ са били претрупани и минувачи е трябвало да вършат изкуствено дишане на ранените, лежащи по улиците.

Началникът на пожарната работа съобщи, че телата се изпращат в лечебни заведения или в спортна зала, където роднините им ще могат да ги разпознават. Той добави, че множеството от починалите и ранените са на възраст към 20 години.

Повече от 800 чиновници на незабавната помощ и служители на реда от цялата страна, в това число всички налични чиновници в Сеул, са били изпратени на място, с цел да лекуват ранените. Националната организация за пожарна сигурност съобщи, че чиновниците ѝ към момента се пробват да дефинират точния брой на незабавните пациенти.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол направи изказване, в което прикани длъжностните лица да обезпечат бързо лекуване на ранените и да ревизират сигурността на местата за осъществяване на празника.

Това е най-смъртоносната сходна покруса в историята на Южна Корея. През 2005 година на поп концерт в град Сангджу в южната част на страната починаха 11 души, а други към 60 бяха ранени.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР