Множество нарушения след проверките на агнешкото месо и яйцата преди

...
Множество нарушения след проверките на агнешкото месо и яйцата преди
Коментари Харесай

Пенсионери се отказаха от агнешкото, имат пари само за яйца

Множество нарушавания след инспекциите на агнешкото месо и яйцата преди Великден, откриха от Агенцията по храните и Министерството на Земеделието.

Две предприятия за обработка на месо са затворени. Заради нарушавания са формирани и 12 акта. Междувременно все по-трудно се оказва наличието на агнешкото на великденската софра.

Все по-малко хора могат да си разрешат обичайното агнешко за великденската софра, по тази причина се натъртва на традиционен артикул - яйцата. Павлина Иванова е една от многото пенсионери, които не получиха добавки за Великден, поради това ще съблюдава традицията и ще боядиса единствено яйца. 

" Взех си яйца, само че месо няма да си взема. Нямам великденски добавки ", разяснява Иванова пред Bulgaria ON AIR.

" Цените са положителни, само че не са за всеки. Хората нямат толкоз пари да си разрешават ", на мнение е различен пенсионер.

Според експерти цената на яйцата се дефинира и от технологията на развъждане, само че цените в България са естествени.

" През последните 20 години цените на яйцата са естествени. Те се дефинират от пазара. През последните два месеца останаха на непрекъснати равнища и са едни от най-евтините в Европейски Съюз ", счита ръководителят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов.

Междувременно, Българската организация по сигурност на храните показа резултати след инспекции на качеството на месото и яйцата преди празниците.

" Извършените инспекции са над 3000. Връчените наставления са 110. Актовете за определяне на административни нарушавания са 12. Основните несъответствия са храни без идентификация, необявена страна на генезис на мястото на предложение на месо и изминал период на валидност ", сподели Галя Викьова от БАБХ.

От Министерството на земеделието ще предложат законови промени в етикирането при някои храни. Проверките не престават и по време на празниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР