Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са

...
Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са
Коментари Харесай

Полицията иззе ценни предмети от дома на двама иманяри в София и Пазарджик

Множество културно-исторически полезности , металдетектори, нелегално притежавано оръжие и муниции са разкрили и иззели чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик.

Акцията е извършена от екипи на бранша за противопоставяне на закононарушенията свързани с културно-историческото завещание на страната ни, а процесуалните дейности са под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Органите на реда задържали 51-годишен мъж от пазарджишкото село Калугерово и негов 48-годишен другар от София.

Металотърсач. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

При инспекцията са открити 14 старинни монети , а у другия две монети, пръстен и два металотарсача . Последвало претършуване в жилище, намиращо се в село Калугерово.

Монети и пръстен. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Там органите на реда разкрили старинни монети , предмет с белезите на културно-историческа полезност, металдетектор, нелегално притежавана ловна пушка с 31 патрона от друг тип и диаметър, сачми и ловджийски барут . Действията на пазарджишките криминалисти траяли със съдействието на сътрудниците им от Главна дирекция „ Национална полиция “ и Столична дирекция на вътрешните работи.

Ловна пушка. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

При претършуване в жилището на столичанина са открити още 196 антични монети , 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него. Двамата са арестувани за период от 24 часа в ареста на Районното ръководство в Пазарджик, а по отношение на тях са формирани полицейски производства под надзора на Окръжната прокуратура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР