Множество изследвания са доказали, че решаването на загадки и пъзели

...
Множество изследвания са доказали, че решаването на загадки и пъзели
Коментари Харесай

10 загадки, които ще ви държат будни цяла нощ

Множество проучвания са потвърдили, че решаването на загадки и пъзели е извънредно потребно за мозъка ви.

Това оказва помощ на мозъка ви, усъвършенства паметта и ви учи да обръщате внимание на дребните детайлности. Освен това е и занимателно.

Ето за какво взехме решение да ви подготвим тези 8 предизвикателни загадки.

Прочетете цялата информация, отговорът постоянно е пред очите ѝ. В някои загадки съзнателно има повече информация, в сравнение с ви е належащо. Просто би трябвало да отсеете есенцията.

Успех!

1. Мистерията със свещта

Някога един дъртак и неговите 3 дъщери живеели в едно село. Един ден старецът се разболял тежко и Смъртта пристигнала да го прибере. Най-голямата щерка поискала Смъртта да остави татко й да живее още 2 години и Смъртта се съгласила. 2 години по-късно Смъртта се върнала, този път втората щерка се помолила на Смъртта и тя пожалаила старежа за още 1 година.

Година по-късно Смъртта се завърнала и най-малката щерка запалила свещ и помолила Смъртта да разреши на татко й да живее, до момента в който свещта в ръката й изгори. Смъртта се съгласила. Смъртта в никакъв случай не се е върнала.

Въпрос : Как се е случило това?

2. Тайната на стълбата

Снимка: Nomad_Soul / Shutterstock

Павел стои на 25-метрова стълба.  Подхлъзва се и пада на земята, само че нито умира, нито се наранява съществено.

Въпрос . Как е допустимо?

3. Мистерията на монетите

Източник: Shutterstock

Имате 2 кофи с вода, в първата кофа температурата на водата е 25ºC, във втората кофа водата е 25ºF. Вие пускате монета във всяка кофа от една и съща височина и те падат във вода едновременно.

Въпрос : Коя монета се допира до дъното на кофата?

4. Мистерия с лилиите

В едно езеро порастват водни лилии. Те порастват много бързо, удвоявайки разпространяването си всеки ден. Ще им трябват 48 дни, с цел да покрият езерото изцяло.

Въпрос : За какъв брой дни ще покрият половината от езерото?

5. Мистерията с ябълката

В една стая има 10 души и всеки човек може да види цялата стая и всички останали. Искате да поставите ябълка, тъй че всички, с изключение на един човек, да могат да я видят.

Въпрос : Къде бихте сложили ябълката в стаята?

6. Две коли

Източник: Shutterstock

Имате 2 коли, синята се движи с 60 км / ч, а алената с 40 благи / ч. И двата автомобила потеглят по едно и също време, само че в избран миг се разминават.

Въпрос: Как е допустимо това?

7. Мистерията с ябълковото дърво

Източник: GraphicsRF / Shutterstock

Две приятелки Ан и Мери отиват на разходка. Изведнъж завалява мощен дъжд, девойките виждат изоставена къща и вземат решение да се подслонят. Когато дъждът стопира, приятелките са сухи, само че доста гладни. Така че те са потеглят в разнообразни направления да търсят плодове.

Ан разкрила ябълково дърво, само че когато изяла една ябълка, се преврърнала в дърво. Половин час по-късно Мери отишла на същото място и чула някой да споделя: “Твоята другарка се е трансформира в дърво, би трябвало да я намериш, с цел да я върнеш назад. Имаш единствено един късмет. Ако се объркаш, приятелката ти ще остане постоянно дърво. ”

Въпрос : Как може Мери да разбере кое дърво е нейната другарка?

8. Къде би друсало минимум?

Източник: Zeynur Babayev / Shutterstock; Адаптация: Obekti.bg

9.

10.

Източник: Cernecka Natalja / Shutterstock

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР