Множество хора използваха почивния ден, за да посетят Фермерския базар,

...
Множество хора използваха почивния ден, за да посетят Фермерския базар,
Коментари Харесай

Фермерски базар с домашни продукти привлича все повече хора

Множество хора използваха почивния ден, с цел да посетят Фермерския базар, който се организира до НДК. Посетителите бяха впечатлени от голямото многообразие на био и домашни артикули, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Базарът предлага богата палитра от домашни артикули от овче и биволско мляко. Най-силен интерес имаше към сирената и кашкавалите, само че несъмнено не липсваше и интерес към домашното кисело мляко. Освен тези артикули, базарът предлага и редица имуностимуланти направени с помощта билки и други натурални артикули, голям брой тахани, разнородни сортове вино, както и голям брой типове суджуци и хранителни артикули.

Един от производителите изясни пред БГНЕС, че имат лозе и с помощта на него те оферират над седем типа виновност от четири сорта грозде, което е домашно. “Тъй като тези виновност са годишна продукция от 2021 година, ние не сме вдигали цените, само че сътрудници виждам, че с лев-два са ги вдигнали, нещо което и ние ще създадем от новата годишна продукция. Няма нещо, което образува цената, да не е поскъпнало, всичко е поскъпнало ”, означи той.

Лозарят изясни, че има избран брой хора, които си купуват био продукция. “Този % не е висок за жалост. За мен чистотата на храната и напитките е от извънредно значение ”, добави той.

Друг от участниците в базара описа, че те оферират сурови ядки, както и над 25 типа тахан, подготвен от разнообразни ядки. “Хората се интересуват от фермерски храни, такива от дребни производители, даже и да са една концепция по-скъпи. ”, безапелационен е той

Производителят изясни, че измежду най-интересните тахани, които хората купуват са кашу тахан, както и тахан с кашу, бял шоколад и малина.

Всеки, който се чуди по какъв начин да разнообрази почивния си ден, несъмнено няма да сбърка, в случай че посети фермерския базар, който се организира до НДК. Участниците идват от разнообразни краища на страната и са подготвили артикули, които са домашни, вкусни, приготвени с доста обич, само че и също така на налична цена. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР