Многогодишната финансова рамка – приоритет на Румънското председателствоМногогодишната финансова рамка

...
Многогодишната финансова рамка – приоритет на Румънското председателствоМногогодишната финансова рамка
Коментари Харесай

Многогодишната финансова рамка – приоритет на Румънското председателство

Многогодишната финансова рамка – приоритет на Румънското председателство
Многогодишната финансова рамка ще бъде водещ файл на нашето председателство. Това съобщи румънският дипломат в България Н. Пр. Йон Гъля, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пред ръководителите на дипломатическите задачи на държавите-членки на Европейски Съюз, Швейцария, Норвегия и Швеция, както и в наличието на българския министър на външните работи Екатерина Захариева дипломат Гъля очерта главните цели на Румъния по време на нейното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Нашата стратегия се основава на убеждението, че всяка визия за бъдещето би трябвало да бъде построена към главните правила и полезности, които съставляват основата на Европейски Съюз. Това е повода, заради която мото и централната тематика на председателството ще бъде „ Сближаване – обща европейска полезност “. Работната стратегия ще се основава на 4 целта “, акцентира дипломат Гъля.

Той изясни, че първият приоритет може да бъде наименуван Европа на конвергенцията, тъй като включва обезпечаване на конвергенция и доближаване за равноправно развиване на всички жители и страни -членки. Вторият е по-безопасна Европа, тъй като огромна част от европейските страни са изправени пред редица нови провокации в областта на сигурността, а миграцията ще продължи да бъде интензивно дискутирана тематика. „ Трето: Европа – по-силен световен артист, посредством поощряване на политиката на разширение в Западните Балкани, посредством източното партньорство, поддръжка на Черноморския район и усилването на световната роля на Европа. Четвърто: Европа на общите полезности. Това значи стимулиране на солидарността в Европейски Съюз посредством поощряване на политики за битка с дискриминирането, поощряване на равните благоприятни условия на мъжете и дамите, както и увеличението на присъединяване на жителите в европейските диспути “, разясни още дипломат Гъля.

От своя страна вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева благодари за декларираната подготвеност от страна на Румъния да надгради постигнатото по време на българското и австрийското председателство и пожела триумф при реализирането му. „ Самата аз разбирам какъв брой тежък и провокационен е моментът за Европа и какъв брой заети ще бъдете през идващите месеци, тъй като натискът и упованията към това председателство, което е към края на мандата на актуалната комисия, в действителност ще бъде голям “, счита Захариева. Тя напомни, че дебатът за многогодишната финансова рамка започва по време на българското председателство, само че следва финалната и най-трудна фаза по реализиране на единодушие. „ Обща е задачата – да бъде призната педи идващия Европейски парламент. Доста амбициозна цел, само че съм уверена, че е за положително и румънското председателство ще направи всичко допустимо това да се случи “, означи още Захариева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР