Многофункционалната спортна зала Арена Шумен с арх. Калоян Колев спечели

...
Многофункционалната спортна зала Арена Шумен с арх. Калоян Колев спечели
Коментари Харесай

Зала „Арена Шумен“ е сред победителите в престижен конкурс за дизайн

Многофункционалната спортна зала Арена Шумен с арх. Калоян Колев завоюва бронз в категорията  „ Архитектура, строителство и планиране на структури ” на един от най-големите и известни състезания за дизайн в света, който се организира в Комо, Италия. Това оповестиха от общината.

„ Арена Шумен беше замислена като органически, емблематичен, запаметяващ се облик, който да се трансформира в един от знаците на града ”, по този начин създателите на плана показват своя осъществен към този момент обект за присъединяване в състезанието.

В анотацията се споделя още, че регионът към нея е чудесно вписан в градската конструкция и е очакван за част от нов, жизненоважен, вторичен градски център с повърхност от 55 дка, с хотелски комплекс, жилищни здания, търговски обекти, открити детски и спортни площадки. и така нататък

Проектът е съгласуван със стандартите на интернационалните спортни федерации, с локалните тимове, изискванията на терена, бюджета, който може да се обезпечи и така нататък

Строителството започва през февруари 2017 година и завърши през май 2018 г. 

Основната цел беше да се задоволят всички условия в една превъзходна архитектурна форма. В процеса взе участие огромен екип от повече от 30 дизайнери , инженери и художници . Истинско предизвикателство беше на такова място – бивше военно отделение, да се сътвори съвременна мултифункционална постройка, наситена с исторически пластове и обществена ангажираност, “ написа още в представянето.

Снимки на Арена Шумен са включени във физическата и онлайн галерия , отдадена на най-хубавите проекти от състезанието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР