Многодетната майка Рейчъл Риджуей от американският щат Орегон роди близнаците

...
Многодетната майка Рейчъл Риджуей от американският щат Орегон роди близнаците
Коментари Харесай

В САЩ се родиха близнаци, заченати миналото хилядолетие

Многодетната майка Рейчъл Риджуей от американският щат Орегон роди близнаците Лидия и Тимъти, чиито ембриони бяха замразени преди 30 години, заяви CNN. Ембрионите са заченати посредством ин витро и замразени на 22 април 1992 година През 2007 година двойка, която трябваше да употребява фетусите, ги подари на Националния център за даряване на ембриони в Ноксвил, щата Тенеси. Те са били съхранявани в течен азот при минус 196 градуса по Целзий. И три десетилетия по-късно, на 31 октомври 2022 година, от тях се раждат Лидия и Тимъти.

Рейчъл и нейният брачен партньор Филип, които към този момент имаха четири деца преди раждането на близнаци, споделиха, че незабавно са решили за ин виро, когато са научили за опцията да употребяват донорски ембриони. „ Нямахме за цел да получим най-дълго замразените ембриони в света. Просто искахме тези, които чакаха най-дълго “, споделя Филип.

От петте ембриона единствено три бяха жизнеспособни, два от които сполучливо се развиха в утробата. Теглото на Лидия след раждането беше 2,6 кг, а Тимъти 2,9 кг. „ Това в действителност е Божията благосклонност, тъй като Той ни поддържаше на всяка крачка “, сподели бащата.

По-рано беше обявен за 56-годишната американка Нанси Хаак, която е родила щерка на сина си Джеф и безплодната му брачна половинка Камбрия. Джеф, който беше с майка си по време на раждането, споделя, че това е бил „ хубав миг “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР