Многочленна гръцко-българска престъпна организация, извършваща телефонни измами спрямо възрастни хора,

...
Многочленна гръцко-българска престъпна организация, извършваща телефонни измами спрямо възрастни хора,
Коментари Харесай

Гръцко-българска престъпна организация за телефонни измами е задържана в Солун

Многочленна гръцко-българска незаконна организация, извършваща телефонни измами по отношение на възрастни хора, е арестувана в Солун, написа в. " Катимерини ". Разкриването на незаконната организация е станало в съдействие сред гръцката полиция и българските управляващи, заяви Българска телеграфна агенция.

Полицаи от отдела „ Защита на имуществените права “ на дирекция „ Сигурност “ в Солун са разпознали 11 души (9 български жители и 2 гърци), против които е почнала кореспонденция за присъединяване в незаконна организация и измами.

Полицейското следствие сочи, че членовете на организацията са се представяли за лекари или служители на реда, като са правили телефонни измами на възрастни хора. Пред пострадалите те твърдели, че техен непосредствен е взел участие в пътнотранспортно произшествие, и се възползвали от породеното безпокойствие, с цел да измъкнат пари и скъпоценности.

Установено е, че в интервала от август 2019 година до януари 2020 година в Солун в 18 престъпни случая те присвоили с машинация парична сума от над 250 хиляди евро и полезности на стойност 14 хиляди евро. През този интервал са създали още шест пъти опити за машинация на стойност от 74 хиляди евро, които били безуспешни.

Трябва да се означи, че четирима от ръководителите на организацията, които правили позвъняванията, както и още двама, които отивали в домовете на потърпевшите, с цел да получат паричните суми, са били арестувани за сходни действия от българските управляващи през 2020 година Един от членовете на групата пък е бил арестуван в Солун през май 2021 година

Преписката е предадена на гръцката прокуратура.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР