Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през тазгодишното

...
Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през тазгодишното
Коментари Харесай

Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през Седмицата на гората 2023

Много занимания и просветителни игри чакат най-малките природолюбители през тазгодишното издание на „ Седмица на гората “ с горските педагози от стопанствата в обсега наСеверноцентрално държавно дружество. Ежегодно лесовъдите в България означават своя професионален празник през първата цяла седмица на месец април с доста еко начинания, мероприятия по залесяване и разчистване на нечисти горски сектори.

Тази година в празничната стратегия на СЦДП акцентът е заложен върху приобщаването на подрастващите към проблемите по запазване на природата посредством методите на горската педагогика. Планирани са мероприятия с деца и възпитаници в разнообразни градове в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград - попадащи в обсега на предприятието. Много творчество, игри и беседи, въодушевени от необятните естествени процеси в природата дават обещание горските педагози от СЦДП.

При положителни метеорологични условия горските занимания стартират на 03.04. в гр. Велико Търново на формалното разкриване на Седмица на гората, в парк „ Марно поле “ от 11:00 ч. Продължават на 04.04. в гр. Севлиево, в детски комплекс " Йовко Йовков " от 10:00 ч. И приключват на 09.04 в гр. Габрово от 12:00 ч. на поляната в живописната околност „ Градище “.

СЦДП кани любознателните деца да вземат участие в просветителните игри, които ще им дадат забавни познания за растенията и животните, изграждащи горската екосистема. Ще научат по какъв начин те взаимодействат между тях и със средата на живот, по какъв начин хората им въздействат и още доста забавни и потребни обстоятелства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР