Много внимателно изслушах изказването на руския президент Путин и част

...
Много внимателно изслушах изказването на руския президент Путин и част
Коментари Харесай

Василев: Изказването на Путин е силно притеснително


Много деликатно изслушах изявлението на съветския президент Путин и част от интернационалните реакции. То е мощно притеснително, тъй като там се приказва непосредствено за приложимост на нуклеарни оръжия. Това е нещо, което България, Европа и светът не би трябвало да позволен. Индия и Китай също са отрицателно настроени към продължаваща ескалация. Това сподели пред „ Дневник “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

„ Ние нямаме никакъв интерес от продължаваща война нашата морска граница или интерес да се употребява нуклеарно оръжие в Европа. Не би трябвало да се разрешава ескалация на войната. Министерство на външните работи и Министерски съвет би трябвало ясно да кажат, че България няма по какъв начин да допусне тези 300 000 нови бойци да се изпращат в Украйна и евентуалното потребление на нуклеарно оръжие “, акцентира той.

По думите му, българите най-много се интересуват от цените, идващата зима и какво ще се случи с приходите им. „ Въпреки това, няма по какъв начин да не разясняваме газа, без да разясняваме тематиката с „ Газпром “, които ни го стопираха “, разяснява.

Според него, „ Продължаваме промяната “ евентуално няма да имат проблем да работят с Българска социалистическа партия, макар разликите им по тематиката за Русия. „ Българска социалистическа партия са доста прагматични. Когато българският интерес се сложи на масата, може да се откри рационално и работещо решение “, счита.

Той добави, че България към момента може да влезе в Еврозоната от 1 януари 2024 година „ Законодателството е относително лимитирано по обсег. Много закони са, само че множеството са да сменим от евро в лв., стига да имаме работещ парламент. Трябва да желаяме нов отчет на Европейска комисия и ЕЦБ за предходната година. В предишния отчет не си бяхме довършили законодателната стратегия, което би трябвало да стане до юни следващата година “, уточни.

По думите му, влизането в Еврозоната не се отразява нито на фискалната, нито на паричната политика, защото имаме валутен ръб.

От обиколката си из страната, обаче, Василев е схванал, че хората не се вълнуват толкоз от Еврозоната, колкото от това по кое време локалните дерибеи ще платят за това, което вършат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР