Много вероятно е срутването на стената на язовир Каховка в

...
Много вероятно е срутването на стената на язовир Каховка в
Коментари Харесай

"Много e вероятно" Русия да стои зад срутването на язовирната стена, твърдят международни експерти

Много евентуално " е сриването на стената на язовир Каховка в Южна Украйна да е породено от експлозиви, сложени от руснаци, съобщи екип от правни специалисти, подпомагащи украинските прокурори в тяхното следствие. Мнението се съдържа в предварителните изводи, оповестени в петък.

Руският президент Владимир Путин упрекна Украйна в разрушаването на язовира Каховка като подкрепяна от Запада тактичност за ескалация на спора, напомня " Ройтерс ". Украйна проверява детонацията като военно закононарушение и допустимо незаконно заличаване на околната среда, или " екоцид ".

Огромният водноелектрически язовир Каховка от руската ера, който е под съветски надзор след нашествието на 24 февруари, беше продънен в ранните часове на 6 юни, отприщвайки големи наводнения в просторен сектор от бойното поле в Южна Украйна, унищожавайки аграрни земи и прекъсвайки водоснабдяването на огромна част от популацията.

Експерти от интернационалната юридическа компания за правата на индивида Global Rights Compliance, която взе участие в напъните на Запада за помогне за изясняване кой носи отговорност за зверствата в Украйна, посетиха Херсон на 10-11 юни зоедно с основния прокурор на Украйна и екип от Международния углавен съд.

" Доказателствата и анализът на наличната информация - която включва сеизмични датчици и полемики с водещи специалисти по разрушение - демонстрират, че има огромна възможност разрушението да е породено от авансово инсталирани експлозиви, ситуирани в сериозни точки в структурата на язовира, " се споделя в резюме на предварителните изводи на екипа на адвокатската адвокатска фирма, забелязани от " Ройтерс ".

Старши юрист Юсуф Сайед Хан от Global Rights Compliance, който взе участие в полевата задача в Херсон, сподели, че констатацията, че язовирът е бил взривен с авансово сложени експлозиви от съветската страна, " е 80% и е повече от безапелационна ".

Откритието се основава " освен на сеизмични датчици и един от водещите снабдители на разследваща информация с отворен код, само че и на модели на офанзиви и други набези, които сме документирали ", сподели той в изявление. Това включва предходни офанзиви против сериозно значима водна инфраструктура, в това число съоръжения и тръбопроводи, сподели той.

Те отхвърлиха теорията, че пагубно продупчване на язовир може да е породено единствено от неприятно ръководство на обекта.

Разрушаването на язовирната стена и последствията за Каховското водохранилище и покрайнините сътвориха условия, които съгласно следователите биха могли да съставляват закононарушение причиньване на апетит посредством ориентиране към " обект, нужен за оцеляването на цивилното население ", сподели Хан.

Атаката може да е част от по-мащабно закононарушение против човечеството, само че групата към момента не е взела такова решение.

Умишленото нахлуване против язовир може да съставлява военно закононарушение според интернационалното филантропично право, защото се допуска, че това е цивилен обект п осъщество, в случай че там няма законна военна цел, сподели в изказване английският юрист Катриона Мърдок, която управлява следствието на мобилния правосъден екип.

" Дори в извънредно малко евентуалния сюжет язовирът, или в действителност регионът наоколо, да е представлявал годна военна цел, съизмерима с " изкормването " на язовира, той към момента се употребява с нараснала отбрана според интернационалното филантропично право ", сподели тя.

МНС, непрекъснатият арбитражен съд за военни закононарушения в света, също проверява офанзивите против инфраструктурата на Украйна, които може да са в нарушаване на интернационалното право.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР