Много вероятно е Европа и САЩ да изпаднат в рецесия,

...
Много вероятно е Европа и САЩ да изпаднат в рецесия,
Коментари Харесай

Дойче банк прогнозира рецесия в Европа без руския газ

Много евентуално е Европа и Съединени американски щати да изпаднат в криза, тъй като централните им банки са принудени да подхващат нападателно стягане на паричната си политика, с цел да овладеят растящата инфлация. Това съобщи основният изпълнителен шеф на " Дойче банк " (Deutsche Bank) Кристиян Севинг в изявление за CNBC.

В друга степен Федералният запас на Съединени американски щати (Фед), Европейската централна банка (ЕЦБ), Английската централна банка (Bank of England) и Швейцарската национална банка започнаха ограничения против повишаването на цените, отбелязва Севинг.

През май инфлацията в еврозоната доближи нов връх от 8,1% на годишна база и ЕЦБ удостовери желанията си, на своето съвещание през юли да стартира да покачва главните си лихвени проценти.

Ръководителите на централните банки по света и основните им икономисти признават, че нападателната парична политика може и да е нужна за преодоляване на инфлацията, само че излага стопанските системи на страните на риск от криза. Растежът им към този момент се забавя заради редица фактори в световен мащаб, регистрира Севинг.

Страните от еврозоната се намират покрай Украйна, в която продължава военната инвазия на Русия. Тяхната взаимозависимост от съветските енергийни запаси ги излага на сериозен риск от войната и възможното спиране на доставките на съветския природен газ.

" Едно нещо е несъмнено: Ако доставките на съветския газ бъдат прекъснати ненадейно, то тогава е доста евентуално да изпаднем в криза доста по-бързо. Няма място за подозрение в това ", уверен е основният изпълнителен шеф на " Дойче банк ".
 Три международни компании с дивиденти, които си заслужават на фона на риска от криза
Три международни компании с дивиденти, които си заслужават на фона на риска от криза

Starbucks има дълготрайни вероятности за напредък и стабилен опит при погашение на дивиденти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР