Много важно е да се оптимизира и миксът, който се

...
Много важно е да се оптимизира и миксът, който се
Коментари Харесай

Според новия председател на борда на Булгаргаз има как да се оптимизира газовият микс

Много значимо е да се усъвършенства и миксът, който се предлага като ценово предложение към регулатора, употребявайки количествата в газовото вместилище, доставките на азерски газ и доставките от " Газпром ".

Това разяснява в неделя новият ръководител на Съвета на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски в ефира на бТВ, като посочи, че вписването на новото управление още не е реалност и то не е влезнало в ролята си.

Според него има вид да се увеличи количеството на азерския газ, даже и при неналичието на газовата връзка с Гърция. Има разновидности да се усъвършенства посредством приемане на газ на разнообразни точки, изясни той.

Дори да приемем, че количествата са такива, каквито са, потреблението на другите количества при образуване на крайната цена също може да направи една огромна разлика за крайния консуматор, счита Топчийски.

Той сподели, че не е наясно с резултатите от инспекцията в сдружението. Наясно съм с това, че има обстоятелства и условия, които навеждат принципала и министъра да считат, че цената на газа сега не е оптимална и че би трябвало да се потърси смяна, с цел да може за един подобен публично важен проблем да се търси решение, разяснява Топчийски.

Първата задача, която ще имаме, е да преценим дали тези оферти, които са взимани в компанията, са прекомерно консервативни, дали са прекомерно нападателни и дали могат да бъдат по-балансирани, добави той.

Топчийски сподели, че е схванал за предлагането да оглави " Булгаргаз " преди три дни, като поканата била поради неговата финансова експертиза в одиторска компания. Той уточни, че е одитирал " Булгаргаз " в интервала 2005 - 2008 година, както и други сдружения в енергетиката. Заедно с екипа, който се основава като съвет на шефовете, ще разделим отговорностите в трите бранша, които са значими за " Булгаргаз ", а точно финансите, търговията и правната част, изясни ръководителят на новия ръб на сдружението.

Според него спорът сред НАТО и Русия внася спомагателен детайл на комплексност в идните диалози с " Газпром " за новия контракт за газа. Първата задача ще бъде да забележим настоящото положение на сдружението, редом обаче ще се стиковат стратегическите стъпки, дружно с Министерството на енергетиката и с премиера, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР