Много училища и детски градини в Горна Оряховица са заплашени

...
Много училища и детски градини в Горна Оряховица са заплашени
Коментари Харесай

Училища и забавачки заплашени от дървени ваканции

Много учебни заведения и детски градини в Горна Оряховица са застрашени от дървена почивка, тъй като не могат да си платят отоплението. Припомняме, че преди дни от Националното съдружие на общините предизвестиха за сходен проблем. 
В една от забавачките в Горна Оряховица има близо 200 деца. Сградата е санирана и зимно време се отоплява с газ. Сметката им за януари била 8000 лв.. Сега от детската градина са създали предплатени заплащания за горивото, само че паниката и несигурността остават. На покрива й са сложени слънчеви панели, с цел да се понижат разноските най-малко за топла вода. 
" Тази година нещата са извънредно на ръба. Най-голямото терзание идва от неналичието на прогнозируемост. Решението за цената на газа се взема, когато месецът е почнал. Предните месеци нямахме изясненост и цената беше прекомерно висока. Неспокойни сме и ще продължат ли обезщетенията за ел. сила ", съобщи шефът на градината Десислава Бошнакова в тв изявление.
Противоположна е обстановката в община Русе. Няма заплаха децата в детските ясли да останат на студено, съобщи Радостина Пейкова, шеф отдел " Здравеопазване " в общината, в радиоинтервю. В три от детските заведения отоплението е с газ, останалите са на парно и също са добре отоплени, увери тя.
" В детските ясли имаме климатици във всяко помещение, където има деца. Това са игралните зали и занималните. Когато е имало случаи на повреди или някакви проблеми с отоплението на парно или газ, ние имаме подготвеност пространствата да се отопляват с климатици ", уточни Пейкова. Тази година яслите в Русе са на делегиран бюджет. Общината е направила нужното при вероятно по-високи сметки от предварителните планове да ги покрие със средства от своя бюджет, безапелационна е Пейкова.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР