Много ученици от Дупница разчитат на частни уроци, за да

...
Много ученици от Дупница разчитат на частни уроци, за да
Коментари Харесай

Кой организира и провежда частни уроци и курсове и колко струва?

Много възпитаници от Дупница разчитат на частни уроци, с цел да съумеят да влязат във висши образователни заведения. Цената за урок в границите на един образователен час стартира от 10 лв. и стига до 20 или 30 според от образователния предмет.

Дупница

Виргиния е в 11-и клас и към този момент посещава уроци по математика.
Виргиния Никлева: Приятно е, общуваш свободно с госпожата, дава ти всичко в детайли. Отделя ти цялото си внимание.
По думите и в клас не може да се получи тази подготовка.
Виргиния Никлева: Пречат някои деца. Шуми се и ти е доста мъчно да схванеш нещата, най-малко за мене.
Част от приятелите на Мартин, който е десетокласник, също вървят на частни уроци.
Мартин Спасов: Учителите не преподават толкоз доста в дълбочина, и по тази причина е нужно да се върви на частни уроци. 0. 17 с цел да имаш по-голям късмет да влезеш в университета.


Има междинни учебни заведения, които провеждат вътрешни курсове за подготовка на кандидат-студенти. Според Мартин обаче те също не дават огромен късмет за триумф.
Мартин Спасов: Не толкоз огромен, колкото при един частен преподавател, тъй като той в учебно заведение учителят се занимава с няколко индивида, а ти си самичък там при частния преподавател.
Цените на уроците стартират от 10 лв. за час по български език и математика. За британски език и за някои други образователни предмети са по-високи.
Стефан Тобулски: Имам другари, на тях им таксуват по 20 лв. на час. Биология най-много или география. Мартин Спасов: Биология, да вземем за пример, тя е по-скъпа, химия.20-30 лв. на час.
За да се приготвят добре за кандидатстудентската акция, много възпитаници потеглят на частни уроци още в 10-и или 11-и клас.
Мартин Спасов: Отиват на уроци, търсят благоприятни условия, техните търсят от кое място да вземат пари.
По думите на Мартин постоянно за спомагателни уроци упорстват родителите, защото желаят децата им да влязат в по-добри университети и да получат по-качествено обучение.

Най-често учениците избират да посещават частни уроци по български език и литература, тъй като това е наложителен предмет в матурите, съобщи Деница Каталиева, старши съветник в просветителна организация:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР