Много турски жени започнаха да пушат, за да демонстрират независимост

...
Много турски жени започнаха да пушат, за да демонстрират независимост
Коментари Харесай

Турските жени се борят за равенство чрез порочни навици

Много турски дами започнаха да пушат, с цел да показват самостоятелност в патриархалното общество, оповестява китайската организация Синхуа. В обявата се цитират статистически данни, съгласно които към 40% от мъжете и съвсем всяка осма жена пушат в Турция.

Отбелязва се, че за дамите тютюнопушенето е метод да се провиснал при избрани негативни житейски обстановки. Според една жена, която работи в Истанбул като чистачка, тя няма опция да посети женските клубове или заведения за хранене. Единственият метод да се отпусне е да пуши.

" Това ми дава релаксация, възприятие за независимост, облекчава напрежението ", изясни тя пред организацията. Семейният психолог Бетул Байкал Динк показва разпространяването на тютюнопушенето измежду турските дами и изяснява това с желанието им да покажат, че са равни или изцяло превъзхождащи мъжете.

Обаче неприятният табиет, който подарява на дамите илюзията за независимост, е извънредно нездравословен за здравето. Понастоящем турските парламентаристи обмислят опцията за ограничение на законодателството за тютюнопушенето.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР