Много трудно е да обясняваш на хората защо трябва да

...
Много трудно е да обясняваш на хората защо трябва да
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Политиката на правене на дефицити рано или късно води до дестабилизация

Много мъчно е да обясняваш на хората за какво би трябвало да има консистентна и строга бюджетна политика, тъй като Бюджетът, като се изключи че се грижи за другите функционалности в страната, в самия него има разнообразни лобита или групи от хора, които имат личните си ползи. Всеки има интерес да получи по-висока заплата, а пенсионерите - да получават по-високи пенсии, без значение какъв е приносът и каква е ситуацията. Поради това доста постоянно, изключително в политиката, се изкушаваме да се изиграваме с тези групи, тъй като в края на краищата политиците желаят да бъдат избирани. 

Това сподели за Любомир Дацов - финансист и член на Фискалния съвет - институцията, която прави без значение наблюдаване и разбор на бюджетната рамка на страната. Той е безапелационен, че общият интерес, минава през политиката на недостига или на по този начин нареченото бюджетно салдо:  

" Друг е въпросът, че точно работата на финансовия министър е да бъде закостенял и да се пробва да не прави недостиг, а според от икономическото положение и придвижването на стопанската система да изравнява нещата. Има голям проблем в политиката на настоящия финансов министър от последните 3 години, тъй като във време, когато бюджетът би трябвало да е уравновесен или даже малко от горната страна - положително салдо, той прави 3% недостиг, както се получи за предходната година съгласно последните данни, които излязоха ", изясни Дацов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР