Много свещеници и граждани, сред които и черногорско-приморският митрополит на

...
Много свещеници и граждани, сред които и черногорско-приморският митрополит на
Коментари Харесай

Арестуваха черногорско-приморският митрополит Амфилохий

Много свещеници и жители, измежду които и черногорско-приморският митрополит на Сръбската православна черква Амфилохий, са били откарани през днешния ден в центъра за сигурност в Подгорица, с цел да дадат пояснения за събитията към събирането си край религиозни обекти, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от полицията.

Амфилохий е отслужил през днешния ден литургия в черква в квартал Златица в Подгорица. Задържани били и свещеници, които били в храма Свето Възкресение в Подгорица.

Заразата напът да пламне? Църкви в София и в Бургас причестяват с обща лъжичка

Черногорско-приморската митрополия на Сръбската православна черква изиска незабавното освобождение на Амфилохий, който бе разпитан в центъра за сигурност в Погорица.

Докато на други публични места тези дни - пред хлебопекарни, на пазари и строителни обекти има доста повече хора в сравнение с в православните храмове, защото ние свещениците съблюдаваме разпоредбите и не призоваваме народа, полицията задържа митрополита поради работа в Златица, която бе отслужена единствено със свещеници и хор, съобщи ректорът на Богословския институт в Цетине Гойко Перович. Той акцентира, че Черногорско-приморската митрополия не желае да повдига напрежението.

Днес е прекрасен празник, цялостен с Божия берекет - само че това е нечувано. Вместо разговор и контракт, който желаеме от началото на изключителните ограничения, имаме задържане на човек с най-уважаваното звание измежду черногорските жители. Искаме той незабавно да бъде пуснат на независимост, съобщи Перович.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР