Много стопани на кучета са се сблъсквали с ужасната ситуация

...
Много стопани на кучета са се сблъсквали с ужасната ситуация
Коментари Харесай

Какво да правим, ако кучето се изгуби

Много стопани на кучета са се сблъсквали с ужасната обстановка любимецът им да се изгуби. Обикновено това става, когато кучето се извежда свободно, без мотив, и подгони някоя котка или се изплаши от мощен звук и стартира да бяга.

Първото, което би трябвало да извършите следователно, е да запазите успокоение и да започнете да търсите кучето. Има огромна възможност то да се е скрило някъде наоколо или да обикаля по прилежащите улици и да се пробва да ви откри.

Когато е уплашено, кучето мъчно може да се ориентира по миризмите или по близките предмети, с които е привикнало по време на нормалната си разходка. Добре е в случай че включите в търсенето и други хора, с цел да може да покриете по-голяма повърхност, което усилва в пъти шанса ви да откриете кучето.

Ако не намерите любимеца си в границите на няколко часа, изцяло е допустимо той да е тичал доста дълго и да е стигнал до прилежащ квартал. През няколко часа излизайте пред дома си да го търсите, тъй като има възможност той въпреки всичко да се ориентира и да се прибере.

Веднага разпространете фотография на любимеца си в обществените мрежи, като посочите телефонен номер, на който да ви потърсят при положение, че намерят вашия четириног другар.

Съществуват доста групи в обществените мрежи, които са основани тъкмо с тази цел - за разкриване на изгубени домашни любимци. Често се случва хора с положителни сърца да приютят изгубилото се куче и по-късно да видят фотографията в обществената мрежа.

 Разхождане на куче

Добре е в случай че кучето ви има микрочип. Така в случай че някой го откри, може да стигне елементарно до вас, стига, несъмнено, ветеринарният доктор, който е сложил чипа, да е записал данните за номера му в общия указател на чипирани кучета.

Добра концепция е в случай че на нашийника на кучето ви има медальонче с телефонен номер. Така е елементарно да ви намерят, в случай че някой открие любимеца ви преди вас.

Дори да не намерите незабавно кучето си, не губете вяра и бъдете упорити. Има огромен късмет да го откриете след дни, а има случаи, в които кучето се намира след няколко месеца.

Въпреки че кучетата се усещат добре, когато тичат на воля, верният метод за извеждането им е на мотив. Така не рискувате да изгубите любимеца си, а и намалявате шанса той да бъде блъснат от автомобил, в случай че излезе на улицата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР