Много специалисти и фенове на германския шампион Байерн Мюнхен останаха

...
Много специалисти и фенове на германския шампион Байерн Мюнхен останаха
Коментари Харесай

Причините за уволнението на Нагелсман и как Тухел си спечели мястото в Байерн

Много експерти и почитатели на немския първенец Байерн Мюнхен останаха сюрпризирани от решението клубът да се раздели с треньора си Юлиан Нагелсман, а на негово място да застане някогашният ментор на Борусия Дортмунд и Челси - Томас Тухел. Сега немските медии и италианският публицист Фабрицио Романо разкриват забавни детайлности към уволнението на Нагелсман и избора на новия треньор Тухел, чието предопределение е несъмнено и е единствено въпрос на време.

Самият Нагелсман е бил безусловно сюрпризиран от решението на борда на Байерн. Той е бил на ски в Австрия с приятелката си, където е отишъл на отмора по време на интернационалната пауза, където точно е схванал от медиите за това, че повече няма да води тима. Младият немец е дошъл в петък сутринта на клубната база, а напълно скоро се чака Байерн да излезе и с публично изказване. Според информациите, той ще остане на заплата, до момента в който не си откри нов клуб, като договорът му с клуба беше до 2026-а година.

Баварците са на ¼-финал в Шампионската лига след отстраняването на Пари Сен Жермен и ще се изправят против британския първенец Манчестър Сити. Това обаче не се е оказало задоволително за това Нагелсман да резервира поста си. Ръководството на клуба са стигнали до заключението, че точно треньорът е отговорен слабото показване и изгубените точки в Бундеслигата след подновяването на шампионата. Те са решили, че паузата около мачовете на националните тимове е идеалният миг за неговата промяна, като съгласно тях той не е бил индивидът, който ще изведе отбора до мечтания требъл този сезон.

-: 'From my understanding, there were some serious problems between Nagelsmann and the Bayern board + some players were no longer trusting the coach's tactical ways. That's why they decided to go with something new'
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
Информациите разкриват още, че е имало съществени проблеми сред Нагелсман и управлението на Байерн напоследък, а също така и някои играчи към този момент не са се имали доверие на тактическите подходи на треньора. Според шефовете на клуба експертът не е съдействал задоволително за развиването в играчите на тима - както звездите в тима, по този начин и младите гении. Също по този начин от борда на шефовете на баварския гранд са останали сюрпризирани и от решението на Нагелсман да отиде на ски почивка през паузата, вместо да работи с отбора. Всичко това е асъдействало за решението за уволнението на експерта тъкмо преди значимите мачове с главния кандидат на Байерн в Бундеслигата – Борусия Дортмунд, както и дуелите с Манчестър Сити в Шампионската лига.

The bosses would have overlooked the lack of development of young players if the team had performed more consistently under Nagelsmann. They consider that the coach did not manage to get most out of the team and see him mainly to blame []
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
❗️News: Reasons
- negative sporting development in Bundesliga
- lack of player development (talents & top transfers)
Players & bosses were also surprised by the fact that he is on ⛷️ holiday while his team has to work. Internally opinion: Wrong signal!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР