Много сме популярни в ПИК напоследък, държим страхотен дял от

...
Много сме популярни в ПИК напоследък, държим страхотен дял от
Коментари Харесай

Киро доволен: Много сме популярни в ПИК. Държим страхотен дял от техните публикации

Много сме известни в ПИК в последно време, държим страховит дял от техните изявления. Ние не се крием от срещата с Корнелия Нинова. Късен час е, тъй като свърши полемиката в 22,30 часа. Отидохме да приказваме, тъй като тя имаше терзания с бюджета. Ние вкарахме концепцията за отворени срещи с бъдещите сътрудници. Това разяснява водачът на Политическа партия Кирил Петков пред Евроком във връзка

Много пъти съм се чувал и със Слави, и с Нинова, и с Атанас Атанасов. Сега би трябвало да изготвим документ от 180 страници. Искаме да създадем политиките и по-късно да минем през хората. Трябва да имаме връзка с всеки от водачите, добави Кирил Петков.

Той разкри и част от желанията за членове на кабинета.

Ние от „ Продължаваме промяната “ доста харесваме Бойко Рашков и когато почнем разпределението, бихме го предложили за вътрешен министър. Бихме го предложили на нашите съдружни сътрудници. Нашето предложение би бил той. Но това не значи, че ще бъде той. Това ще го решат нашите съдружни сътрудници, сподели Петков.

Не съм наблюдавал това, което се случи в ДКК. Но зная, че изборът на този скандал да избухне, бе в средата на договарянията. Опитват се да ги дестабилизират със кавги. Нито е имало пращане за този милион на новото адвокатско сдружение. Прехвърлени са единствено пари за заплати. Според мен това са клевети. Виждат, че нашето съдружно съглашение ще вземе да стане и се чудноват по какъв начин да го дестабилизират.

Той добави: „ Много ми е хубаво, като няма какво да укривам. С Никола Минчев се познаваме отдавна. Работили се по моя обичан проблем „ Корал “. Един човек от сивия бранш беше превзел дюните. Това бе младият юрист, който написа жалбата. Ние видяхме кадърен правист и младеж с дела. Щом казахме,че тръгваме с „ Продължаваме промяната “, той застана до нас. Трябваше да напусне работата си, адвокатската фирма. Той от самото нямало се впусна с концепцията да е част от нашия екип. Всички се чувствахме, че направихме вярното решение.

Разговорите са градивни. Другите споделиха, че имаме право да сложим наш представител, тъй като сме най-голямата политическа мощ. Снощи казахме, че това е нашето предложение. Той е с доста висок професионален стаж, той е с доста чисто минало. Няма компромати, кавги. Той е тук за идеята.

Самият Никола Минчев гласоподава въздържал се. Въобще не ме тормози това, че Движение за права и свободи са дали своят вот за него. От тук нататък няма да има политически игрички и търговийки. Който каквото желае да поддържа. Надеждата ми е да събираме верните хора. Не ме е боязън от нечии гласове.

На въпрос дали Корнелия Нинова ще бъде вътрешен министър, той сподели: „ Нас не ни е боязън от връзка с всички. Не съм я чувал тази настройка. Разбрахме се,че първо ще си подпишем контракт в неделя, по-късно ще забележим хората, министерствата. За Българска социалистическа партия би трябвало да мине през народен съвет, да ни върнат и тогава приключваме процеса. Отговорът е - не – Корнелия Нинова няма да е вътрешен министър. При нас даже за най-лидерските решения, би трябвало да сме съгласни и аз и Асен “.

Всеки от съдружните сътрудници би трябвало да има присъединяване в държавното управление. Следващата стъпка ще е техните кандидатури да са оптимално положителни. Отношението би трябвало да е близо до пропорциите в Народното събрание. Шефът на комисията не може да бъде в същия бранш от една и съща партия като министъра. Трябва да има коректив в тези позиции, за на може никой да си мисли, че самичък войнът е войник.

Трябва да сменим закона за КПКОНПИ и да правим инспекция какви средства са запорирани за корупция и какъв брой действително страната е съумяла да събере. Ще има огромна разлика, която ще се проучва. Тези хора не би трябвало да пишат едни хартии и да ревизират заявления, а да имат проверяващи функционалности. Не става втора прокуратурата.

Да, ще призовем Гешев да си върви. Този основен прокурор не може да продължи да стои на поста си. На нас ни би трябвало някой, който да е неутрален, да не е подвластен от никой и да може да проверява всеки. Гешев не покрива нито едно от тези условия. Ще създадем същинска инспекция на прокуратурата. Ще забележим кои са членовете на Инспектората на Висш съдебен съвет отдел, какво вършат, да бъдат заменени и да видят дали Висш съдебен съвет си правят работата. Те би трябвало да създадат одит. Този основен прокурор би трябвало да си върви. Едно от трите стремежи на хората, с които говорихме, бе да се смени Гешев.

С Радев изработихме един доста явен метод на работа в неговото служебно държавно управление. Казахме кои са ни общите цели. И веднъж не ми подвигна телефона и не сподели да направя това и това. той в никакъв случай не се опита да ми въздейства. Камо ли в този момент, като не съм в неговото служебно държавно управление. С него имаме доста общи хрумвания за развиването на България.

За нас е значимо за стартираме ясна акция с всички положителни специалисти да осведомяваме хората за коронавирус и имунизацията. Няма да има нищо принудително. Хората се опасяват не толкоз от имунизацията, а от техните болести, по какъв начин това би повлияло. Ще поканим и антиваксърите.

Днес отидох при тях, желаех да видя каква е тяхната позиция. Тези хора не са неприятни, глупави и ли нещо друго. Не, те са естествени хора, които са имали неверната информация, най-малко за мен. С тях имахме градивен диалог. Накрая беше с освиркване, а след това – благодаря, че имахме диалог. Ние би трябвало да отговорим на техните страхове. А те имат страхове.

Важно е да забележим по какъв начин ще имаме надзор върху цената на тока. Особено от първи януари тези високи цени не отиват към семействата. Трябва да има ограничения, тъй че хората да видят, че новото държавно управление се грижи по този въпрос.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР