”Много сме опозорени като държава. След историята ”Магнитски”, която показа

...
”Много сме опозорени като държава. След историята ”Магнитски”, която показа
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: ”Магнитски” показа, че освен бедни, сме и крадливи

”Много сме опозорени като страна. След историята ”Магнитски”, която сподели на света, че сме с изключение на небогати, само че и крадливи, след резолюцията на Европейския парламент за върховенството на правото, ние сме в ъгъла. Плюс глупавата ни позиция по въпрос с Македония, плюс неналичието ни на взаимност по разнообразни тематики. Международната ни позиция е много слаба. Трябва да намерим метод да възстановим положителното си име. Народът ни е надарен, има благоприятни условия, с които да застане на международната сцена”.

Това разяснява пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

Той е на мнение, че смяната в страната ни няма да е лесна, тъй като всеки гледа себе си.

" Изборите на 11-и юли ще бъдат по-честни. Основният проблем е да не стане по този начин, че ГЕРБ да ги оспори. Чисто механически всеки избор може да има проблеми. Изборите са почтени, когато се одобряват за почтени ".

Според него тематиката за възможен проблем с гласуването с машини се преекспонира.

" Въпросът е да не тръгваме с огромна кошница с упования за след изборите. Т.нар. " партии на смяната " не си приказват изключително. Не слушам сделки, общи позиции. Голямата въпросителна е дали ще се спогодят да сформират държавно управление ", сподели още Дичев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР