Много сме близо до това да постигнем рентабилност и да

...
Много сме близо до това да постигнем рентабилност и да
Коментари Харесай

Tesla успя да изпълни производствената си цел, но има проблем с доставките

" Много сме покрай това да реализираме доходност и да потвърдим, че доста хора бъркат за нас ", написа Мъск във вътрешен имейл до служителитe.

Движение на акциите на Tesla в интервала юли-септември.

Увеличаване

Движение на акциите на Tesla в интервала юли-септември.

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Мъск подписа съглашение със SEC, само че още е уязвим към частни искове

Дговорените санкции от по 20 млн. $ за Мъск и Tesla може да насърчат други каузи против милиардера
1 окт 2018
Вечерни вести: По-важното от уикенда и какво се чака през новата седмица

Ден до офертите в най-голямата държавна поръчка - за изтребители за 1.8 милиарда лева, Българска социалистическа партия срещу новия здравен модел, слаба интензивност в македонския референдум
30 сеп 2018
Борсовият регулатор в Съединени американски щати повдигна обвинявания на Илън Мъск

Според Комисията по скъпи бумаги и тържищата Мъск е популяризирал подправена и подвеждаща информация в Twitter
28 сеп 2018 Компанията за електрически коли на Илън Мъск Teslа най-сетне съумя да създаде планувания месечен брой коли от седана Model 3. През тримесечието са били съединени 52 хиляди броя при предвиждания за сред 50 и 55 хиляди От компанията обаче предизвестиха, че новото затруднение е да доставя в период електрическите кори.

В изказване от вторник Tesla разгласи, че през последните 7 дни производството се е нараснало фрапантно. По този метод тя е изпълнила задачата си за тримесечието. Също по този начин, компанията, която се сблъсква с редица индустриални проблеми тази година, съобщи, че е нараснала с 50% продукцията на моделите S и X спрямо предходното тримесечие, оповестява Reuters.

Изправена пред ново предизвикателство

От Tesla разясниха, че през септември са продадени общо 12 хиляди транспортни средства, като това е с 3 хиляди по-малко от предходния месец. Това удостоверява изказванието на основния изпълнителен шеф Илън Мъск, че компанията изпитва компликации с доставянето на колите, макар че продукцията се е нараснала тази година. Tesla изпитва проблеми, свързани с производството на Model 3, още от стартирането му на пазара предходната година. Поради тази причина Мъск беше под непрекъснато напрежение и се оказа заставен да измести задачите на компанията с 6 месеца.

Tesla най-сетне реализира своята седмична индустриална цел в края на юни, а в този момент извърши и тази за тримесечието. Въпреки това индустриалните ѝ равнища към момента са единствено половината от обещаното от Мъск за 2018 година Основните провокации пред компанията бяха да стабилизира производството и доставките си, както и да резервира непрекъсната броя на създадените средства. Акциите ѝ обаче паднаха с 1.5% по време на търговията във вторник сутринта, като по този метод компенсираха по-високото си равнище от предходния ден. В началото на седмицата книжата на Tesla нарастнаха със 17%, откакто Мъск подписа съглашение с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати (SEC), която го обвиняваше в " подправени и подвеждащи " изказвания,публикувани в Twitter профила му, че ще смъкна компанията от борсата.

Мъск въпреки всичко остава основен изпълнителен шеф, само че ще се наложи повече контрол и надзор над държанието му. Чрез туитовете си той предизвести Wall Street за неустойчивостта на доставките на компанията, счита Акшай Ананд, анализатор в Kelley Blue Book. " Съжалявам за компликациите при доставките на Tesla заради високия размер на произвеждане! От решаващо значение е да потвърдим, че устойчивото от екологична позиция е също по този начин и стабилно финансово ", написа в туита на Мъск. Преди време той показа още, че компанията страда от дефицит на превозвачи, които да доставят транспортните средства, без да прецизира спомагателни детайлности.

Да се заложи на качеството

Според Ананд пазарът е очаквал положителни вести за доставките. Той съобщи, че по-важните въпроси за вложителите в този момент са свързани с рентабилността и качеството. " Отчетите за качеството до момента постоянно са били много объркващи ", прибавя той. Според него въпросът е значим, защото Model 3 е първият опит на компанията, насочен към всеобщия пазар, по тази причина има значение държанието на потребителите.

" Много сме покрай това да реализираме доходност и да потвърдим, че доста хора бъркат за нас ", написа Мъск във вътрешен имейл до чиновниците. По този метод той потвърждава, че компанията е покрай това да извърши задачите си за третото тримесечие. От Tesla също по този начин обявиха, че скокът на вносните мита в Китай вследствие на комерсиалната война със Съединени американски щати ще се отрази на активността.

" Като се вземат поради разноските за превоз през океана и вносните мита, Tesla се сблъсква с 55% до 60% повече разноски спрямо това просто да създаде същия модел автомобил, само че в Китай ", споделя се в отчет на компанията. " Това основава предизвикателна конкурентна среда, защото Китай е най-големият пазар за електрически коли ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР