Много слабите крака са сигурен показател за проблеми са здравето,

...
Много слабите крака са сигурен показател за проблеми са здравето,
Коментари Харесай

Кльощавите крака разкриват, че имате сериозен проблем със здравето

Много слабите крайници са сигурен индикатор за проблеми са здравето, откриха учени от университета в немския град Тюбинген. Хората с такава специфичност на телосложението са склонни към сърдечно-съдови болести. Експертите правиха наблюдения върху 981 доброволци. Всички те бяха тествани в сходство със общоприетите параметри за метаболичен синдром.

Този синдром включва редица присъщи отклонения – съществуването на висцерални мазнини (в региона на талията), понижаване на чувствителността към инсулина, нарушавания в обмяната на веществата и нараснало кръвно налягане. Оказа се, че 18 доброволци са имали признаци на метаболичния синдром, въпреки тежестта им да е било в нормата. Единствената обща линия бе извънредно тънките крайници.

И това е забавно - Вегетарианците не живеят по-дълго от месоядните хора - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Може тази специфичност да е обвързвана с генетични фактори, водещи де неравномерно систематизиране на мазнините. Учените приказват и за липодистрофия – патология, при която мазнините просто не се образуват. Това също може да е причина за непропорционалната кльощавост. Тази патология може да покачва заплахата от сърдечно-съдово заболяване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР