Много силно земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер

...
Много силно земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер
Коментари Харесай

Много силно земетресение в Индонезия, опасност от цунами

Много мощно земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер удари край крайбрежията на индонезийския остров Сулавеси , предизвиквайки предизвестия за талази цунами, часове откакто по-леко земетресение събори къщи в същия регион и имаше починали и ранени хора, а управляващите чакат още материални вреди и жертви, оповестява " Ройтерс ".

Агенцията по метеорология и геофизика на Индонезия издаде предизвестие за цунами за хората в провинциите Централно Сулавеси и Западно Сулавеси, като помоли хората да се изтеглят на по-високо място .

" Хората в крайбрежните региони, апелирам, отдалечете се от бреговата линия ", настоя представителят на Агенцията за битка с бедствията на Индонезия по малкия екран.

major #earthquake shakes Minahasa, #Sulawesi, #Indonesia 6 min ago. More info at: https://t.co/GkJWdk8OG7 pic.twitter.com/DfEDBRQ1bG
— EMSC (@LastQuake) September 28, 2018

Американският геофизически институт в началото разгласи, че земетресението е със мощ 7,7 по Рихтер, само че след това поправя данните.

По-ранното земетресение през днешния ден, което съгласно Европейския средиземноморски сеизмологичен център е било с магнитуд 6 по Рихтер, е разрушило някои къщи, при което е умрял 1 човек и са били ранени минимум 10 души .

" Земетресението беше почувствано доста мощно, чакаме още опустошения и жертви ", допълниха от Агенцията за битка с бедствията.

Серия от трусове през юли и август убиха минимум 500 души на туристическия остров Ломбок, който се намира на няколкостотин километра от Сулавеси.

 Над 430 души са починали при земетресението в Индонезия
Над 430 души са починали при земетресението в Индонезия

1350 души са ранени

Индонезия се намира на Огнения пръстен в Тихия океан и постоянно е удряна от трусове.

През 2004 година огромно земетресение край северния индонезийски остров Суматра провокира талази цунами в Индийския океан, при което починаха 226 хиляди души в 13 страни, в това число повече от 120 хиляди в Индонезия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР