Много шуменци излязоха на мирен протест в памет на 22-годишната

...
Много шуменци излязоха на мирен протест в памет на 22-годишната
Коментари Харесай

Протест в Шумен в памет на Светомира, която загуби живота си в катастрофа

Много шуменци излязоха на кротичък митинг в памет на 22-годишната Светомира Станчева, която преди 40 дни загуби живота си в злополука. С искане за правдивост и опазване на живота, те затвориха за 30 минути булевардът и кръговото кръстовище, на което на 28 септември вечерта движещата се с висока скорост кола на Жечко Кюркчиев опустоши автомобила на Светомира.

Близки, другари и непознати възпламениха свещи и сложиха цветя на мястото, на което почина Свети. Те обиколиха няколко пъти кръговото кръстовище, на което стана съдбовния случай. След това се хванаха за ръце и с минута безмълвие се помолиха да спре войната на пътя.

" Искаме да покажем, че това не е нещо нормално и все по-малко хора да се прибират по домовете си, да има от ден на ден почернени фамилии, това би трябвало просто да се спре ", сподели Василена Василева.

" Искаме да има правдивост и да няма повече починали деца. Тези, които нарушават закона, да си изтърпяват наказването ", сподели Радосвета Накева, майка на Светомира.

Д-р Василев е един от лекарите, който идва с екипите на незабавна помощ. Докторът още претърпява ужаса от септемврийската вечер.

" Изпълнен съм с тъга, тъй като имам щерка малко по-голяма от нея, че не можахме да ѝ помогнем ", сподели доктор Васил Василев.

" Смятам, че общината има голяма виновност. Това не е кръгово, това е подигравка. Тук може да се мине с колкото може да ти върви колата. Тука, в случай че имаше същинско кръгово, нямаше да загине човек ", сподели Стоян Драев.

На кръговото кръстовище ще бъде поставена камера за следене на скоростта, само че шуменци считат, че решението е в ограничители на скоростта.

Репортер: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР