Много щедро ще е слънцето до края на съботния ден,

...
Много щедро ще е слънцето до края на съботния ден,
Коментари Харесай

Отново опасно горещо време

Много обилно ще е слънцето до края на съботния ден, след обяд единствено над планинските региони ще се появят купести облаци и на изолирани места там ще превали. Температурите ще са сред 29° и 34°, само че на следващия ден и при започване на новата седмица още ще се покачат, още веднъж ще бъде рисково горещо и рискът от пожари в регионите, маркирани в алено, е екстремален.

Утре ще духа и слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, само че по морското крайбрежие ще се задържат към 30. Времето по Черноморието ще е слънчево.

Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

По-прохладно ще бъде времето и в планините и изискванията за туризъм и там ще са отлични. Ще бъде слънчево,с сдържан североизточен вятър.

В курортите температурите ще са над 20 градуса, само че по най-високите върхове ще са към 12-13 градуса.

По-високи от нормалните ще се задържат температурите в северозападната част на Балканите и по Средиземноморието. В по-голямата част от континента ще доминира и слънчево време, като се изключи Северна Европа, където въпреки и на по-малко места още веднъж ще превалява.

У нас при започване на новата седмица ще е слънчево, с още веднъж рисково високи температури във вторник, само че от сряда ще е релативно по-прохладно. Очакват ни обаче и следобедни превалявания и гръмотевични стихии – изначало в Западна и Централна България, а в четвъртък към този момент и в южните и източните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР