Много шофьори през зимата се опитват да затоплят колите си

...
Много шофьори през зимата се опитват да затоплят колите си
Коментари Харесай

Знаете ли защо не трябва да загрявате колата, ако няма да я ползвате?

Много водачи през зимата се пробват да затоплят колите си съвсем всеки ден, даже и да не възнамеряват да вървят на никое място с тях. Защо? Никой не може да изясни в действителност. Но такава " грижа “ за колата може един ден да съсипе мотора. Как, ви описваме в този момент. И по този начин, в студен ден, водачът отива да загрее своята кола. Той деликатно почиства снега от вратата, отваря я, сяда зад кормилото и възпламенява мотора. След това постепенно, до момента в който колата загрява, взема четка и опустошава снега от купето. След което, като се увери, че моторът е загрял до работна температура, той го изключва и се прибира с възприятие за добре свършена работа.

Доста постоянно обаче се реализира противоположен резултат, като може да се стигне даже до ремонт на мотора. В края на краищата, колкото и да е необичайно, през зимата, изключително при мощни студове, не си коства да затопляте автомобила или да вършиме къси пътувания. В последна сметка можете да получите съществени проблеми свързани с маслото в мотора, което, откакто загуби свойства, може да убие захранващия блок, написа AutoMedia.bg. Факт е, че вследствие на описаните дейности се появява конденз в горните тръби на вентилационната система на картера. 

При самото загряване не се случва нищо ужасно, само че след постигане на работна температура и по-късно мигновено прекъсване на мотора стартира да се случва нещо извънредно. Поради температурната разлика се образува влага. И в случай че единствено подгреете мотора и го загасите, то тогава не цялата течност има време да се изпари. Тя ще отиде в главата на блока и върху всички свързани детайли, смесвайки се с маслото и образувайки нездравословна емулсия вместо работеща смазка.

Разбира се, нищо няма да се случи от единствено един път, само че систематичното затопляне на колата без да се кара ще докара до прибързано изхабяване на елемента. За да избегнете тези проблеми, специалистите предлагат да не докосвате колата при мощни студове. Нека стои безшумно, нищо неприятно няма да ѝ се случи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР