Много сериозно търсене има на българския пазар, но и в

...
Много сериозно търсене има на българския пазар, но и в
Коментари Харесай

С около 15% са поскъпнали резервациите за Нова година, търсенето остава сериозно

Много съществено търсене има на българския пазар, само че и в чужбина за празнични предложения. Тенденциите се дефинират от всеки клиент съгласно бюджета, с който разполага, т.е. бихме могли да намерим оферти с доста друг ценови диапазон, само че и качеството, което ще получим ще е по отношение на съответната цена.

Тази година плащаме повече за почивки по празниците спрямо предходната година, нарастването е сред 10 и 15%, като това включва както нашите курорти, по този начин и дестинациите отвън граница. Причината е основно поради покачването на цените на тока и енергийната рецесия.

Най-предпочитаните зимни курорти у нас обичайно са ски и спа дестинациите: Банско, Боровец, Пампорово, Велинград, Сапарева баня, Хисаря, Сандански.

Хората към този момент стартират да обмислят почивките си авансово и като цяло до септември е добре да сме резервирали, различен е въпросът, че лятото може би още не знаем дали и по кое време ще почиваме през зимата. Така или другояче това е разновидността, с цел да намерим уместно място с добра цена. За къщите за посетители у нас местата свършват още през месец май, за по-далечни пътувания, би трябвало да резервираме най-малко през юли, а в случай че сме избрали да почиваме в някоя прилежаща страна за коледните празници - до октомври.

Отново по данни на Национален статистически институт за предходната година месец декември в чужбина са пътували 551 012 българи.

С към 14 на 100 са поскъпнали кувертите за Новогодишната нощ и в русенските заведения за хранене по отношение на предходната година. От сектора настояват, че това е минимално нарастване на фона на високите цени на храни, електрическа енергия и газ. Въпреки повишаването, към този момент има заведения за хранене, в които резервациите са на 100%. Много от заведенията чакат посетители и от Румъния.

Във Варна пък шефовете на хотел са решили вместо да поканят прочут музикант с висок хонорар, да понижат цените на кувертите.

Нещо друго, на което също би трябвало да обърнем внимание, когато приказваме за почивки, резервации са подправените и подвеждащи предложения. Експертите поучават постоянно да следим деликатно от кого и какво купуваме, да бъдем мнителни във връзка с документите, които получаваме, когато резервираме пътуването.

Ако няма контракт от страна на туроператора да вземем за пример, да проверим наложително в регистъра дали има лиценз и дали този лиценз е деен, тъй като тъкмо с подобен вид предложения доста елементарно могат да ни излъжат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР