Много семейства, любители на котките, искат да имат повече от

...
Много семейства, любители на котките, искат да имат повече от
Коментари Харесай

Как да сприятелим две котки

Много фамилии, фенове на котките, желаят да имат повече от една котка в дома си. Въпреки това, сприятеляването на две котки може да отнеме много време и изисква самообладание.

Съжителството сред две котки без предварителна подготовка може да провокира огромни неприятности. Внимателното обмисляне, обаче ще докара до взаимно приемане и другарство за цялостен живот.

Запознайте се с 3-те най-важни съвета, които ще създадат запознанството сред две котки сполучливо.

В началото дръжте котките разграничени

Изберете една стая, която да бъде единствено за новата ви котка. Тя би трябвало да разполага с котешка тоалетна, котешка храна, вода, играчки и уютно местенце за отмора и сън. Това ще обезпечи на котката безвредно място, с цел да може да свикне с новата среда. А вие ще получите опция да изберете тъкмо по какъв начин и по кое време двете котки да се срещнат.

Двете котки би трябвало да могат да се помиришат и да се чуват една друга. Можете да извършите това, като ги храните покрай вратата на стаята.

След 2-3 дни разменете местоположението на двете котките, с цел да могат да свикнат с миризмите си.

Следващата стъпка, след още няколко дни, е да си поиграете с всяка една от котките покрай вратата на стаята. По този метод ще изградите позитивни асоциации с аромата на другата котка.

Позволете на котките да се видят от надалеч

След една седмица, в случай че всичко върви по проект, и котките ви не съскат или ръмжат една на друга, можете да опитате да ги запознаете образно. Сложете задоволително висока решетка на вратата, с цел да не може нито една от двете котки да прескочи. Добра концепция е да изберете още един член от фамилията, който да ви оказва помощ. Целта е да има по един човек при всяка една от котките.

Продължавайте да ги храните, да играете с тях и да им давате лакомства, до момента в който са близо една до друга, само че не ги насилвайте. Ако една от тях не желае да яде храната си покрай решетката, пробвайте да я преместите купичката напълно леко обратно. Нека котките сами да дефинират на какво разстояние да седи храната им. Ако и двете котки се хранят умерено, пробвайте да преместите купичката малко по-близо, без да се страхувате.

Срещнете ги

 Сприятеляването на котките може да отнеме време

Последната стъпка от процеса по сприятеляване на две котки е да срещнете котките лице в лице. Не се тормозете, в случай че те изцяло се пренебрегват, стартират да съскат и по-късно се отдалечат една от друга.

Ще им отнеме известно време, с цел да схванат, че са другари, а не врагове. Трябва да бъдете в положение да прецените по какъв начин се усеща всяка една от тях. Ако усещате, че едната е склонна да тормози другата, не се опасявайте да потърсите професионална помощ.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР